Gå til sidens hovedinnhold

La oss brenne munnbind

La oss klemme hverandre, og gi faen i om det er noen som har vært ensomme og isolert, skriver Hege Hansen.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

La oss brenne munnbind, og klemme hverandre i hundretall. La oss ta den største gruppeklemmen noensinne!

La oss stå sammen for å tråkke på og å spytte på alle de som har slitt dette året. La oss klemme hverandre, og gi faen i om det er noen som har vært ensomme og isolert.

La oss klemme noen til, og sende en hilsen til de som har mistet noen i denne pandemien.

La oss brenne noen munnbind til for å vise at vi bryr oss null om de som har endt på sykehuset med å ikke få puste. Og for de som aldri kom hjem igjen.

Les også: Dødelig dumskap truer andre - og dreper vaksinemotstandere og koronafornektere

Vi slår et slag for familiene deres også, som har kjent Covid på kroppen. For de som har mistet et familiemedlem.

La oss vise oss at vi bryr oss, med å si at restriksjoner og anbefalinger bare er tull. La oss rope det høyt, midt i Oslo eller hvor som helst, mens vi klemmer hverandre som vi aldri har gjort før.

For vi bryr oss ikke om noen andre enn oss selv.

La oss gjøre det for helsearbeidere som har kommet hjem med sår, og dehydrerte etter å ha brukt smitteutstyr en hel dag. Som har lagt seg om kvelden, og lurer på hvor lenge de skal orke den jobben de står i.

Les også: Bildene av «Charter-Svein» fikk «Charter-Hilde» til å rase: – Nå skiller vi lag

For all ungdommen vår, som har ofret så mye for å være med på dugnaden. La oss gi dem fingeren samtidig og fortelle dem at hele det året med isolasjon og restriksjoner, har vært bortkasta.

La oss vise alle hvor utrolig egoistiske vi er i Norge. Vise alle at ingen skal komme her og fortelle oss hva vi skal gjøre.

For gud forby om noen tråkker på følelsene våre? Men å tråkke på alle andres, det kan vi fint gjøre. Så lenge det ikke berører meg.

La oss vise de som ikke har fått en klem på et år, at den avstand de har holdt er bare tull. Vi klemmer vi, bare se på oss. Vi har Norges største gruppeklem. Og vi slenger gjerne på en setning:

Kan Erna - så kan vi ...

For den setningen, den forsvarer jo alt, gjør det ikke?

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Bare jeg får turen min til Gran Canaria eller Dubai - og polet er åpent. Bare jeg får vært på treningssenter og opprettholdt den flotte kroppen min ... Så gir jeg blanke i resten.

For det er tross alt bare meg det gjelder, er det ikke?

For sunn fornuft - det har vi mistet for lengst. Vi har mistet respekt for hverandre. Men er det én ting vi ikke har mistet i løpet av pandemien - så er det egoismen.

Den lever i beste velgående i Norge. Og har flere tilhengere enn noen gang.

For de som ikke skjønte det, så er det her ren ironi. Jeg skal ikke brenne munnbind eller ha gruppeklem, men ble godt provosert at Charter Svein og Co som gjorde nettopp det.

Denne teksten ble først publisert på skribentens blogg. Nettavisen har tillatelse til å publisere den.

Kommentarer til denne saken