I det siste har det kommet mange ytringer om hvorvidt Laurel Hubbard burde få konkurrere med andre kvinner under OL i vektløfting. Hubbard er den første åpne transpersonen som har deltatt i et OL. I 2012 byttet hun navn til Laurel, og ga opp vektløfting i mange år.

I Nettavisen skriver Vebjørn Selbekk: «Når menn får konkurrere i dameklassen i OL fordi de føler seg som kvinner, har den politiske korrektheten gått over i det absurde».

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Det er farlig og å bruke ord som er nedsettende og diskriminerende ovenfor transkvinner. Dette er ikke menn som føler seg som kvinner.

Laurel Hubbard er ikke en mann som føler seg som en kvinne. Laurel Hubbard er heller ikke en mann som vil konkurrere mot kvinner. Laurel Hubbard er en kvinne. Transpersoner eksisterer og Hubbard må anerkjennes som det hun faktisk er. Transkvinner er kvinner!

Fortjener en plass

Videre blir det påpekt i samme artikkel at Hubbard ikke har gjennomgått noen kjønnsskifteoperasjon. Å velge å ikke gå gjennom noe som for mange er en tung og belastende operasjon gjør deg ikke mindre kvinne av den grunn.

Laurel Hubbard er like mye kvinne uavhengig av hva hun velger å gjøre med kroppen sin, og det har ingenting å gjøre med hvorvidt hun tilhører i kvinnesporten eller ei. Laurel Hubbard oppfyller IOC sine strenge krav til deltagelse i OL og derfor fortjener hun en plass på lik linje med alle de andre kvinnene.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Det er på tide å ta et oppgjør med transfobien og ekskluderingen av transpersoner, spesielt i sporten. Transpersoner blir utsatt for mye undertrykking og stigmatisering. Halvparten av norske transpersoner har opplevd trakassering for å være seg selv.

Kvinners rettigheter gjelder også transkvinner. Kvinner mister ikke sine rettigheter ved å inkludere transkvinner. Feminisme er likestilling for alle, og man kan ikke kalle seg feminist hvis man ikke inkluderer alle.

Transkvinners kamp er kvinnekamp!