Unge Venstre vil kort sagt gjøre alle dager like. De skjuler seg bak religionsfriheten, men angrepet retter seg i første omgang mot vanlig folks rett til å ha et forutsigbart og anstendig familieliv.

Bak disse forslagene ligger nemlig også at Unge Venstre syns det er noe tull at folk som i dag jobber på «røde dager» skal ha overtidstillegg. Ifølge Unge Venstre fins nemlig ikke noe som heter «ubekvem arbeidstid».

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Alle må få gjøre som de vil, til enhver tid. Også å jobbe når du vil. Om arbeidsgiveren mener at du må jobbe på tidspunkt du syns er mildt sagt ubeleilig? Ja, da har du kanskje valgt feil yrke. Og du skal i hvert fall ikke ha overtidsbetaling.

Venstre er det uten sammenligning mest fagforeningsfiendtlige partiet i landet. Det er ikke uten grunn at Arbeiderpartiet har fått en alvorlig smekk hver gang ledelsen har ymta frampå om samarbeid med Venstre – det gjelder både Jens Stoltenbergs og Jonas Gahr Støres regime.

Det er selvfølgelig enkelt å gå løs på Kristi himmelfartsdag. Den kommer jo alltid på en torsdag, hvilket fører til at vi sitter igjen med en «inneklemt» fredag. Mange irriterer seg over dette, men velger fornuftig nok å jobbe inn fredagen, med den følge at Himmelfarten blir til en oval helg – fra tidlig onsdag ettermiddag og helga gjennom.

Her kan du lese flere kommentarer fra Arild Rønsen

Jeg unner det norske folk disse fridagene, og istedenfor å gjøre fredagen «inneklemt» burde vi kanskje gjøre den til full fridag? Gjennom å anerkjenne at Jesus muligens brukte to døgn på sitt mirakel? Jeg vil anta at han trengte minst to døgn!

Men da de som faktisk må jobbe disse dagene få 100 prosent overtidsbetalt!

Burde vi i det minste innføre én offentlig høytids/fridag i forbindelse med Ramadan? Selvfølgelig!

Jeg er ingen religiøs mann, men mener det vil være meningsløst å skrote de religiøst motiverte helligdagene. Jul og påske er en lise for folk flest, for familielivet, for samfunnet som helhet. Noen dagers hvile, sammen med dem du er glad i.

Dette er Nettavisens spaltister

Så må altså noen gå på jobb for at flertallet skal få nyte fred og ro. T-banen må gå, taxiene må kjøre, legevakta må være åpen, forhåpentligvis også noen restauranter og puber. Men de som jobber når vi andre har fri, fortjener ekstra betalt.

Jeg er tilhenger av flerpartisystemet. Men jeg er ikke sikker på at de som om noen år overtar Venstre er viktigst for å bevare partifloraen i landet.