Polen - Argentina 0-2

LIONEL MESSI ER veldig god, Argentina blir stadig bedre og det laget gjør i Qatar minner mye om det Argentina gjorde med Diego Maradona som kaptein i Italia 1990. Den gangen ble det VM-finale.

Da som nå tapte Argentina den første kampen (Kameruns 1-0), bare for å bli bedre og bedre.

Med Australia i åttedelsfinalen, og vinneren av Nederland-USA i en eventuell kvartfinale, er Argentina tilbake på sporet.

Les også: Mesterskapet ble kjøpt, VM-tittelen må vinnes

VELDIG MANGE SNAKKER om at Argentina må vinne VM for at Lionel Messi skal nå opp og gå helt til topps i den argentinske fotballhistorien. Dem om det. Verdens beste fotballspiller gjennom alle tider blir ikke bedre om Argentina står igjen som vinner i Qatar. Karrieren hans blir det.

Som fotballspiller er Lionel Messi den største, uansett hva som skjer fra nå og til 18. desember.

At landet han kommer fra dyrker Diego Maradona som en gud, forandrer ikke på det.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

I ARGENTINA ER det konsensus at Lionel Messi ta landet til VM-tittelen for å kunne måle seg med han som løftet trofeet i Mexico 1986. Det har sin forklaring. Når fotball blir religion er det følelsene som styrer.

Diego Maradona gjorde ting vi aldri hadde sett på en fotballbane, ikke minst i kampen mot England, og spilte seg inn i folkets hjerter den gangen for 36 år siden.

Siden Lionel Messi kom til syne i Tyskland 2006, har han tatt Maradonas enorme nivå til nye høyder.

SJU GULLBALLER PÅ toppen av fire Champions League-titler, ti La Liga-titler, sju Copas del Rey, åtte spanske supercuper, tre UEFA Super Cup-triumfer, tre klubb-VM og fjorårets Copa America-seier på Maracana i Rio de Janeiro blir ikke borte om Argentina snubler i Qatar. Lionel Messi går ikke inn i historien som en dårligere fotballspiller om Argentina ikke lykkes de neste ukene.

Statistikkene vil gjerne ha VM-tittelen som kronen på verket, hvem vil ikke det?

Men:

Å si at Messi ikke når opp uten VM-tittelen er synonymt med å håne tidenes karriere.

DE NEVNTE TROFEENE sammen med hundrevis av scoringer og målgivende pasninger må jo bety noe når strek skal settes. Enten han drar tilbake til Barcelona, til Amerika eller finner seg noe annet på veien inn i karrierens ekstraomganger, Messi går inn i solnedgangen med flagget til topps.

Det samme kan ikke sies om Maradona, mener du det er du mer katolsk enn paven.

Jeg husker godt en morgen i Dallas, Texas i 1994, da Argentinas kokainavhengige kaptein ble dopingtatt etter å ha fått i seg det sentralstimulerende preparatet efedrin.

Da vi kom til Argentinas hotell sto det hundrevis av argentinske fotballfans og gråt i gatene utenfor.

De visste det vi andre hadde ant i lengre tid, at det var over.

Les også: Klaveness bekymret for «ustoppelige» Infantino: – Urovekkende utviklingstrekk

MARADONA BLE KASTET fra laget, kastet ut av VM og kastet ut av USA etter to gruppespillkamper i 1994. Han kom aldri tilbake, verken til landslaget eller USA. Mens landet gråt for sin store helt tapte også fotballaget Argentina de to neste kampene.

Først i siste gruppespillkamp mot Bulgaria, og så for Romania i åttedelsfinalen.

Da skuta gikk ned satt kapteinen hjemme i Buenos Aires og ruset seg.

Les mer fra Norsk debatt

LIONEL MESSI HAR ikke de problemene og er Argentinas beste spiller, selv i en alder av 35 år. Mot Polen var han nok en gang formidabel. Han misset riktignok et straffespark på stillingen 0-0, men hva så?

Det samme gjelder karrieren hans om han ikke tar Argentina til landets tredje VM-tittel.

Hva så?

I Bærum er det Stabæk som gjelder. Alltid. Uansett.

Slik denne spalten leser fotballhistorien står det seg for Lionel Messi også.