Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Det er riktig nok ikke hvilken som helst spiller det handler om. Lionel Messi, mange mener han er tidenes beste spiller. En «konkurranse» som er meningsløs. Som å skulle rangere Gjermund Eggen, Bjørn Dæhlie og Johannes Høstflot Klæbo. Eller Odd Iversen og Erling Braut Haaland. Alt har sin tid, som det fornuftig nok heter i et gammelt ordtak.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Men hvor lenge skal vi holde ut med det totale vanviddet i fotballøkonomien? Hvor tålmodige bør vi være, vi som har fotballen som vår i særklasse viktigste «hobby»?

Gjennom sin karriere i Barcelona sies det at Lionel Messi har opparbeida seg en formue på 4 milliarder kroner. Sist gang han skreiv under på en kontrakt, signerte han på at han skulle tjene 12 millioner kroner - i uka. Han trenger ikke feriepenger, for de 12 millionene skal ganges opp med 52 = 624 millioner - i året.

Les også: Det var Barcelona som slo opp med Messi. Ikke omvendt

Man behøver ikke ha gått på BI for å skjønne at dette er det reine skjære vanvidd.

Så hvorfor tolererer vi galskapen? Sannheten er at vi oppfører oss som småunger som ikke kan vente til julaften med å pakke opp presangene. I Paris stiller voksne folk seg i kø midt på natta utafor Parc de Princes, fordi de har hørt at Messi kanskje kommer kjørende i en bil med sota vinduer om … mange timer! Kanskje!

Her kan du lese flere innlegg fra Arild Rønsen

Men vi er med på galskapen, alle vi som heier på den profesjonelle fotballen. Vi danser rundt gullkalven, som en bøling hodeløse sauer. Uten tanke på hvilket sinnssykt system vi er med på å opprettholde.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Som jeg gleder meg til lørdag! Premier League. Manchester United mot Leeds! Og den turneringa slutter ikke før midten av mai neste år! Og etter det er det snart VM!