Gå til sidens hovedinnhold

Listen over ekstreme forslag fra MDG er lengre enn et vondt pandemiår

– For mange virker nok de ukentlige «MDG vil forby»-oppslagene ganske harmløse og urealistiske. Det er de ikke, skriver Terje Halleland (Frp)

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Forrige uke ville de innføre prissjokk på kjøtt. Denne uken foreslår partiet å gjøre det tilnærmet umulig å fly mellom norske byer.

Hvis MDGs radikale politikk får fotfeste i Norge etter stortingsvalget i høst ser det bekmørkt ut for folk flest sin frihet, for økonomien vår og for hundretusenvis av norske arbeidsplasser. MDG er farligere for Norge enn klimaendringene.

For listen over ekstreme forslag fra MDG begynner nå å bli lengre enn et vondt pandemiår. At partiet vil oljenæringen til livs og ofre over 200.000 arbeidsplasser og milliardinntektene som muliggjør velferdssamfunnet vårt, er en kjent sak.

Men visste du at de også har foreslått og kutte ut norsk rekefiske, nekte folk å bruke fyrverkeri på nyttårsaften eller at partiet faktisk har ønsket å kriminalisere bruk av engangsgrill i parken?

Gigantisk forbudsliste

Bare i løpet av de fire første månedene av 2021 har MDG-politikere landet rundt rukket å foreslå forbud mot bensin- og dieselbiler, kjøttreklame, flyreklame, gratis parkering ved kjøpesentre, «3 for 2»-kampanjer i butikkene og markedsføring av forbrukslån og kredittkort.

For mange virker nok de ukentlige «MDG vil forby» oppslagene ganske harmløse og urealistiske, men summerer man dem opp får man etter hvert en gigantisk forbudsliste foran seg, som ligner mistenkelig mye på noe man vil finne i totalitære regimer få i Norge liker å sammenligne seg med.

Samtidig fortjener velgerne at både politikere og medier tar MDGs politikk på alvor. For den brutale sannheten er at deler av denne sterkt frihetsregulerende politikken kan virkeliggjøres etter valget til høsten, hvis MDG kommer i en vippeposisjon på sosialistisk side og kan sette makt bak kravene til Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Mer skadelig enn klimaendringene

Jeg vil våge påstanden at konsekvensene av MDGs politikk er mer skadelig for Norge enn hva klimaendringene vil være. Partiet evner ikke å legge frem noen realistiske alternativer til dagens økonomiske system, og ser ut til å være villige til å gamble med folks arbeidsplasser og statens finansielle bærekraft for å gjennomføre politikken sin.

I tillegg skader MDG klimasaken mer enn de tjener den, med splittende argumentasjon, nærmest ukentlige angrep på olje- og gassnæringen og ved å fremme stadig ny og inngripende forbudspolitikk rettet mot folk flest.

Hvis målet er å redusere norske klimagassutslipp må man ha både folk, industri og næringslivet med seg – ikke stemple alt og alle som fiender og som en del av problemet, som jeg opplever at er MDGs nye mantra.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Heldigvis finnes det håp. Det er mulig å kombinere en effektiv klimapolitikk som kutter utslipp i stort monn, samtidig som vi tar vare på tradisjonell norsk industri og lar folk selv bestemme over egne liv.

I Fremskrittspartiets alternative klimaplan viser vi hvordan Norge kan gjennomføre betydelige utslippskutt ved å ta i bruk markedsmekanismer, kvotekjøp, skogplanting og satse på ny og klimavennlig teknologi. Planen innebærer ikke ett eneste forbud, og er i tråd med Norges utslippsforpliktelser.

At den ikke er i tråd med MDGs forslag til nye forbud i ukene som kommer lever jeg derimot godt med.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken