Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool trengte ikke sympati, de trengte en seier

Personlige feil og mangel på kollektiv flyt har langt på vei ødelagt sesongen for Liverpool. Redningen kan ligge i Champions League.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

RB Leipzig – Liverpool 0-2

SIDEN 0-1 I Southampton 4. januar er flyt det siste du har kunnet forbinde med Liverpool. Fram til denne kvelden. Da vondt nesten ikke kunne bli verre kom marginene plutselig rekende mot RB Leipzig.

Først en gang da Leipzigs Marcel Sabitzer mistet oversikten og spilte Mohamed Salah blank til 0-1.

Så en gang til da Nordi Mukiele gjorde Sadio Mané den samme tjenesten til 0-2.

UTE AV GULLKAMPEN i Premier League og ute av FA-cupen har 2021 vært en brutal oppoverbakke for Liverpool. Var det ille i januar er det blitt enda verre i februar. I løpet av noen ekstremt skjebnesvangre uker var det som om laget mistet seg selv.

Uansett hvor hardt de har prøvd har motgangen vokst dem over hodet.

Les også: Liverpool med langt steg mot kvartfinale i Champions League

FOTBALL ER EN brutal industri, en næring uten sympati og for mange støtteerklæringer. Som du rer, slik ligger du. Det gjelder for alle. Derfor er det også bare Liverpool-familien som føler prestasjonene har vært i overkant underbetalt. Men Liverpools trofaste har rett i en ting, fotballen har vært veldig mye bedre enn resultatene.

1-4 for City og 1-3 for Leicester forteller sånn sett mer om hjernedøde øyeblikk enn Liverpool som fotballag.

I lys av all motgangen er derfor denne seieren over Leipzig den beste medisinen Dr. Fotball kunne foreskrive.

Den kan også være vendepunktet.

PÅ DENNE TIDA i fjor var Liverpool verdens beste fotballag. Alle de beste spilte i posisjonene de er best. Alle de beste fylte rollene sine med det de kan bedre enn de fleste. Fram til Covid-19 stoppet verden var det i realiteten Liverpool mot røkla.

I kampen om ligagullet - med 23 seirer, en uavgjort, ingen tap, 41 plussmål og 70 poeng - hadde de 19 poeng på Manchester City.

Fram til smittebomben på Anfield 11. mars - da 52.267 tilskuere som aldri burde vært der så Atletico Madrid komme tilbake fra 0-2 og score tre mål i ekstraomgangene i Champions Leagues åttendedelsfinale - var Liverpool tittelforsvarere med mål om den største dobbelttriumfen i fotball.

Her kan du lese flere innlegg av MortenP

24 KAMPER INN i det hjemlige tittelforsvaret har Liverpool 11 seirer, sju uavgjort, seks tap, 13 plussmål og 40 poeng. Det holder dem inntil videre på sjetteplass, 13 poeng bak Manchester City med en kamp mer spilt. Ser du rundt dem på tabellen vil Liverpool ha mer enn nok med å kvalifisere seg til Europa-spill neste sesong. Om ikke Champions League løser på problemet og gir Jürgen Klopps mannskap ny luft under vingene.

Hele veien til Istanbul og finalen 29. mai.

På bakgrunn av flyten som igjen kom deres vei mot Leipzig, vil det være dumt å avskrive laget som har spilt to av de tre siste finalene.

Les også: Innerst inne er det nødt til å plage ham

JÜRGEN KLOPP KOM til Anfield i 2015 og bygde Liverpool til laget å strekke seg etter. Sakte men sikkert ble de stadig bedre. To skritt fram og et finaletap tilbake, Jürgen Klopp bygde stein på stein. Med Champions League-trofeet og 97 poeng (sølv) ved sesongslutt 2019 var de nesten framme, helt der oppe ved siden av Manchester City.

Ligagullet 2020 tok dem enda et steg videre.

Les også: Klopp om årsaken bak Liverpools nedtur: - Det forandret alt

VED FJORÅRETS SLUTT, for bare halvannen måned siden, holdt de fortsatt stand på toppen av tabellen. Da var det spilt 16 serierunder i Premier League. Fram til Leipzig på nøytral bane i Ungarns hovedstad hadde Liverpool spilt ti fotballkamper, åtte i serien og to i FA-cupen og en i Champions League.

For alle som bryr seg om Liverpool er denne perioden synonymt med forskjellen på himmel og helvete.

DET ER I hvert fall sånn det er blitt lest, hørt og omtalt i mediene. Så fort kan det gå når problemer fører til elendighet, og elendighet avler mer elendighet. Da også Alisson Becker begynte å gi det bort var den siste proppen borte. Det begynte med kneskaden til Virgil van Dijk, fortsatte med flere skader, krevde rollevante spillere i nye roller og reduserte av den grunn Liverpools fintrimmede maskin til en haltende enhet.

Her kan du lese flere innlegg fra Norsk debatt

Når noen av de beste ikke får gjøre det de er best til, går det ut over laget.

Når andre gode ikke får den servicen de er vant til går det ut over dem også.

ETT RESULTAT KAN snu en sånn trend. Seieren mot Leipzig kan være det resultatet. Det var nemlig ikke bare flyt og defensive blundere som gjorde oppturen i Budapest.

Innenfor 90 minutter var Liverpool det klart beste laget.

Denne kvelden fikk de også betalt.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin