Jeg som mange andre har fått med seg det omtalte bildet som ble publisert av influenser Sophie Elise, der hennes venninne holder en pose med noe hvitt i hånden.

Jeg tenker at livet blir cirka en milliard ganger morsommere om NRK satser på ærlige og fornuftige rollemodeller for ungdom.

Uavhengig om dette er en tabbe, et PR- stunt eller om det er et ufarlig innhold i posen, så sender dette helt klart et signal. Varsellampene bør lyse.

Les også: Mener Sophie Elise blir forsøkt kansellert: – Kommer til å skamme oss

NRK sender uheldige signaler

Denne influenseren har utvilsomt mange følgere, også unge følgere. Vil dette eventuelt føre til at flere unge erstatter alkohol med andre rusmidler som stoff, fordi det har færre kalorier? Det er jo ikke noe nytt at unge har valgt rusmidler fremfor alkohol på grunn av at det har færre kalorier.

Skal virkelig skattepengene våre gå til å betale influensere, som ikke er gode rollemodeller for våre håpefulle? Skal dette bildet være «svaret» på det riktige og kule livet som ung?

Skal NRK være med på å sende et signal om at dette er retningen medieutviklingen skal gå?

Et stort samfunnsansvar

Influensere bør bruke den store makten de har til å bidra til å videreformidle våre ungdommer sunne holdninger og verdier. De, som alle andre, bør stå for hva de legger ut i sosiale media og ikke minst, hvilket budskap det gir. Enkelte handlinger og budskap i sosiale medier kan få alvorlige negative konsekvenser, både for andre og dem selv.

Les også: Livet blir cirka en milliard ganger morsommere om bare NRK gir faen i Sophie Elise

Som foreldre og samfunn jobber vi iherdig for at våre håpefulle skal ta fornuftige valg og for at de skal ha sunne verdier og holdninger. Ungdommene er jo vår fremtid.

NRK, mediene i sin helhet og influensere har helt klart et samfunnsansvar. De har stor makt og de gir makt, men da må de bruke makten på den riktige måten.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt