Gå til sidens hovedinnhold

Lurer du på om Manchester United er gode nok? Svaret er ja!

Ole Gunnar Solskjær hadde tatt tre poeng og en møkkakamp om du hadde gitt ham muligheten på forhånd. Han fikk en maktdemonstrasjon som forteller at Manchester United mener alvor.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Manchester United – Leeds 5-1

KRITISKE SPØRSMÅL, STORE forventninger og ditto krav har fulgt Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gjennom sommeren. Mot Leeds kom de første svarene.

Spillerne han hadde i fjor, Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, er i hvert fall ikke blitt dårligere.

Med signeringene som er gjort vil laget mest sannsynlig bli veldig mye bedre.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

BRUNO FERNANDES SCORET tre, Paul Pogba hadde fire målgivende pasninger (!) og til og med Fred scoret for Manchester United. Under massivt press fikk Ole Gunnar Solskjær den seriestarten han drømte om.

Pluss litt til om du tenker på Scott McTominays meget gode kamp som den balanserende midtbanespilleren, de som satt på tribunen og spesielt en av de som kom inn med et kvarter igjen på klokka, Jadon Sancho (21).

Bedre blir det ikke på Old Trafford.

Med 5-1 over Leeds ble håpet tent samtidig som spillerstallens bredde og kvalitet ble bekreftet.

Les også: Pogba og Fernandes viste storform i sesongåpningen

MANCHESTER UNITEDS DEFINERTE mål er å bygge videre på den beste sesongen klubben har hatt siden 2017/2018. Andreplassen i ligaen og den tapte Europa League-finalen i mai er der laget står etter snart tre år med norsk manager. Det er også utgangspunktet for krav og forventninger, internt som eksternt.

I det perspektivet, om ikke annet for kuriositetens skyld, er det verd å minne om hva som skjedde sist laget ble nummer to og tapte en finale (0-1 for Chelsea i FA Cupen).

Det var nettopp i 2017/2018.

Den gangen fikk manageren sparken før jul.

Les også: Manchester City, sier du? Pogba er Solskjærs største utfordring

KONSEKVENSEN AV DET som skjedde da er Ole Gunnar Solskjær. Forskjellen på nå og da er personlighet, håndtering av situasjonen og en intern støtte forgjengeren, som tross alt vant to trofeer på to og en halv sesong, bare kunne drømme om.

Jose Mourinho brukte høsten 2018 til å sutre og klage over spillere han ikke fikk i posisjoner laget trengte, spesielt på midtstopperplass og høyre kant.

Ole Gunnar Solskjær har brukt denne sommeren til å forsterke Manchester United med en klassestopper til en halv milliard kroner, og en kantspiller til rundt en milliard.

RAPHAEL VARANE (28) og Jadon Sancho er overganger som på det offisielle fotballspråket kalles «statement signings». De forplikter like mye som de skaper forventinger. Ole Gunnar Solskjær er gitt betydelige midler til å forsterke et lag som ut fra forutsetningene kommer fra en helt ålreit sesong.

Jose Mourinho ble ikke gitt det utgangspunktet, og hadde kanskje overlevd en middels 2018/2019-sesong om han ikke hadde vært en pest og en plage for eierne.

Ole Gunnar Solskjær må vise at planen han la fram for styret i mars 2019, for ikke å snakke om pengene som er frigjort, har gjort laget i stand til å være med å kjempe om Premier League-tittelen.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

90 MINUTTER INN i sesongen er det ting som kan tyde på det. Mot Leeds så Manchester United i perioder ut som et fotballag med evner og ferdigheter til å bakke opp alle forventningene om en sesong bedre enn på lenge.

Paul Pogba, mannen denne spalten har omtalt som spilleren som kan vinne eller tape ligaen for Ole Gunnar Solskjær, var på sitt offensivt mest briljante.

Bruno Fernandes, som helst må snuse på 20 scoringer i seriespillet, traff blink på de mulighetene han fikk.

LEGG MASON GREENWOOD, Edinson Cavani, Marcus Rashford og kanskje også Anthony Martial inn i den offensive miksen, og du sitter igjen med valgmuligheter selv Pep Guardiola, Jürgen Klopp og Thomas Tuchel vil nikke anerkjennende på hodet av. Spørsmålet - om enn inntil Scott McTominay bekrefter nivået han viste mot Leeds, og som alle vet han har inne - er den defensive midtbanerollen.

Jeg tror ikke Ole Gunnar Solskjær er veldig bekymret, ei heller for den andre posisjonen det er sådd tvil om.

David de Gea synes å være valgt som målvakt.

Når forsvaret blir tettere, blir han bedre også.

Les mer fra Norsk debatt her

FORRIGE SESONG TAPTE Manchester United 26 poeng hjemme på Old Trafford (fire uavgjort, seks tap). Borte tapte de ikke en kamp og avga 14 poeng (sju uavgjort). Ved sesongslutt var de 12 poeng bak seriemester Manchester City.

Regnestykket er enkelt, forbedringspotensialet er for alle å se og stemningen på Old Trafford fortalte at folk skjønner hvor mye som kan hentes når det igjen er over 70 000 tilskuere som «hater» motstanderen.

Med 5-1 over Leeds forteller Manchester United at de mener alvor.

Kommentarer til denne saken