Jeg har full forståelse for at Kulturrådet ikke prioriterer støtte til autonome konsertfora rundt omkring i landet, som blues- og jazzklubber og sånt tull.

Det skjer jo aldri noe interessant på sånne steder, og profesjonelle frilansmusikere har jo alltid klart seg uten offentlig støtte uansett. Derfor håper jeg dere vil fortsette å ha fokus på de virkelige kunstprosjektene her til lands, og at nedenstående søknad blir vurdert sammen med andre søknader om prosjekter av høy kunstnerisk kvalitet.

I forbindelse med Norges 200-års grunnlovsjubileum i 2014, søkte jeg om støtte til et prosjekt hvor jeg ønsker å markere den internasjonale posisjon vårt fedreland har utviklet gjennom disse 200 år.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Min søknad ble dessverre ikke innvilget, så jeg prøver meg igjen i år. Jeg arbeider fortsatt med et verk som tar høyde for et multikulturelt møte i vår tonespråklige horisont.

Verket har sitt essensielle springbrett i vår nasjonale musikkskatt, og jeg har som hovedintensjon å skape en variant av selve nasjonalsangen, framført på miljøvennlige, etniske instrumenter egnet som verktøy mot vår verdens klimakrise.

Solistene vil være utstyrt med naturinstrumenter utviklet av kokosnøtter, bukkehorn og skilpaddeskall, og de vil være sjelelig finstemte med det fredsbudskap som liksom på en måte danner fundamentet i mitt kunstneriske byggverk.

Ornamentene i dette ambisiøse bygget vil bli påmalt kjærlighetens internasjonale farger, og malerne vil bestå av våre fremste musikalske utøvere fra henholdsvis Gzqsdong, Mazw€rcacée, Huhu Cratctz og Karasjok.

Lyden av et melkespann som kastes ned en kjellertrapp vil være verkets preludium, og dette vil mikses sammen med et primalskrik via Lexicon PCM 41, med 230 millisekunders digitaldelay.

I fare for selv å dikotomisere, eller miste den objektive oversikt dette verket krever, har jeg innhentet faglig kompetanse fra miljøer jeg allerede vet er tungt støttet av Norsk kulturråd.

Les også: Motkreftene til åpenhet, religiøs frihet og mangfold er mange

Jeg håper dere har evnen til å se verdien av mitt musikalske budskap til menneskene, naturen, freden og håpet, og at dere støtter mitt bidrag til kjærligheten med 2.000.000 kroner. Jeg vet at det faglige ekspertutvalg i Norsk kulturråd sitter på den nødvendige kompetanse som skal til for at mitt fredsbidrag til verden skal kunne fødes i dette budsjettåret.

Dere er jo tross alt en sterk organisasjon med statlige pensjonsordninger, frynsegoder og 120 ansatte på en lønn som ikke er blitt det minste svekket under koronapandemien. Jeg krysser fingrene og håper Kulturrådet ender opp med en riktig avgjørelse for mitt prosjekt. Jeg er glad i dere!

Og jeg er så lykkelig over å ha alle dere flotte Kulturådsansatte som venner på Facebook. Dessuten er jeg overbevist om at dere forvalter fellesskapets penger på best tenkelig måte.

--------------------------------------------------------------------

Søknaden er sendt inn til Norsk kulturråd, med avslag.

Innlegget ble først publisert på Facebook og er gjengitt med tillatelse.