DET ER MYE god fotball i Paul Pogba (28), derom hersker ingen tvil. Men han kommer også med mye frustrasjon for en manager og en fotballklubb med store ambisjoner.

På sitt beste er han lysende, en av verdens ledende spillere.

På sitt mest hverdagslige reduserer han seg selv til en risikofaktor med betydelig nedside for laget.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

OLE GUNNAR SOLSKJÆRS første utfordring i Manchester United var å få fart på Paul Pogba. I begynnelsen så det ut som om han hadde klart det også. Franskmannen sprudlet, spilte fotball på det nivået han har inne, og syntes å peke nese til José Mourinho hver gang han gjorde noe som fikk Ole Gunnar Solskjær til å smile.

Siden det har han vært en gåte.

Umulig å forstå.

FØRSTE GANG HAN var på Old Trafford (2011-2012) var det mangel på tålmodighet som tok franskmannen. Paul Pogba fikk ikke sjansene han mente Sir Alex Ferguson burde gitt ham – det ble med tre kamper – og konsekvensen var at han grein seg til Juventus der han ble verdensstjerne med en gaselles klyv og bevegelser.

Tilbake i Manchester i 2016 var det som om han hadde glemte det som gjorde ham god i Torino.

Ut over sporadiske glimt av storhet plages han fortsatt av sviktende hukommelse.

Les også: Det er dette engasjementet Solskjær trenger for å vinne de store trofeene

PAUL POGBAS POTENSIAL og iboende egenskaper er for alle å se. Det samme er agenten hans, Mino Raiola. Førstnevnte er mannen som ikke evner å ta seg sammen for å vinne trofeene alle fotballspillere liker å snakke om. Sistnevnte er aktøren som ikke lar en sjanse til å skape kontroverser gå fra seg.

Kombinasjonen av de to presset José Mourinhos tålmodighet til det ytterste, og resultatet av det pluss en del annet ble Ole Gunnar Solskjær.

Jeg sitter med en følelse av at også han har stanget hodet i veggen i fortvilelse.

Les også: Keane knallhardt ut mot Pogba etter EM-exit: - Han har ikke den defensive disiplinen som skal til

NÅR PAUL POGBA scorer mål som mot AC Milan i Europa League i mars – Manchester United vant 1-0 på San Siro – ser du hva som er der. Når han virkelig bruker sine offensive kvaliteter, som for Frankrike i sommerens EM, roses han opp i skyene som en av verdens beste.

Og det er riktig det, at han er strålende på sitt offensivt beste - men fotball er som en gammel singel og har en B-side som heter motspill.

Dessverre for Paul Pogba lytter han ikke for ofte til den.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

EN SKADEFRI POGBA var i sum middels for Manchester United forrige sesong. For Frankrike i EM ble sluttregninga kostbar. Da de regjerende verdensmesterne trengte defensiv vilje og moral på 3-1 mot Sveits, etter at han hadde dominert og bøyd en ball opp i krysset, var ikke United-stjerna på det hakket.

«For goodness sake, it’s not always Paul Pogba’s fault» skrev en engelsk journalist da kritikerne kastet seg over den store stjerna.

Konklusjonen er selvfølgelig helt riktig.

I forhold til utlikninga som tok kampen til ekstraomganger, straffespark og fransk tap, ble det helt feil.

Les også: Paul Pogba-debatten raser under EM: - De andre i United er ikke i nærheten

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har stått last og brast med Paul Pogba siden han vendte tilbake til Old Trafford i desember 2018. Det har vært jobben hans. Mye har vært forklart med skader, hvilket selvfølgelig er en unnskyldning. Andre ting med det som kreves når en spiller kommer tilbake fra skader, også kalt tålmodighet.

Nå er tida inne for å bytte ut forklaringer med krav, minimalisere balltapene, optimalisere returløpene, og gjennom det øke Manchester Uniteds konkurranseevne og muligheter.

En god Paul Pogba kan være forskjellen som tar Manchester United det siste steget.

Paul Pogba slik han har vært siden 2016 vil fort forsterke kritikernes periodiske krav om Ole Gunnar Solskjærs avgang.

Les mer fra Norsk debatt her