Tidligere korrespondent i Kina, Anders Magnus mener at justisminister Emilie Enger Mehl burde slette Tiktok, og begrunner det med at applikasjonen er kinesisk.

Det er all grunn til å tro at justisministeren selv har tatt de nødvendige forholdsreglene for å sikre at sensitiv informasjon ikke kommer på avveie. Justisdepartementet har nok også gjort risikovurderinger av å opprette en profil på Tiktok.

Med det som utgangspunkt, har jeg lite forståelse for kritikken Magnus fremfører her.

Dette er saken: Justisminister Mehl – vil du fortsette å bruke TikTok?

Faktumet er at Tiktok engasjerer svært mange ungdom i Norge, og de setter stor pris på at justisministeren er kommet til plattformen de bruker mest. Mehl viser frem hverdagen som statsråd gjennom korte videosnutter, informerer om arbeidet sitt og svarer på spørsmål.

Det er et gode i samfunnet vårt at politikere er synlige på de sosiale mediene som benyttes i samfunnet vårt. Der har nok politikere generelt sett et forbedringspotensial, særlig ungdom har man ikke klart å nå ut til.

Det har Mehl lyktes godt med, og det fortjener hun honnør for. De positive tilbakemeldingene viser at mange setter stor pris på hennes tilstedeværelse, og det bør Magnus anerkjenne.

I skrivende stund har Mehl nådd ut til titusenvis av brukere, fått 16.000 følgere og mye engasjement.

Vi i Senterungdommen heier på politikere som gjør det lille ekstra for å nå ut til folk der de er, enten om det er fysisk i hele landet eller i den digitale sfæren, som for eksempel Tiktok.

Les mer fra Norsk debatt