Bodø/Glimt – José Mourinho 6-1

EN HELT VANLIG seier ville vært i overkant i seg selv, og en prestasjon som ville løftet øyenbryn og gitt anerkjennelse langt utenfor Norge. 6-1 er en massakre. Det er, uten å bli for bibelsk, selve definisjonen på David mot Goliat.

Kjetil Knutsen 6 - José Mourinho 1.

Sett Bodø/Glimt opp mot Roma og sug litt på den.

KJETIL KNUTSEN (53) kommer fra Arna utenfor Bergen, fikk sparken i Åsane (2016) og er inne i sin fjerde sesong som trener på det øverste nivået i Norge. José Mourinho (58) begynte som assistent for legendariske Bobby Robson i Barcelona, ble verdenskjent da han vant Champions League med Porto i 2004 og har siden vært trener i Chelsea, Inter Milan, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Tottenham og nå Roma.

Kjetil Knutsen har sølv og gull i Eliteserien, og er i Europa (Conference League/nivå tre) for første gang.

José Mourinho har vunnet alt, der to Champions League-titler og seriemesterskap i Portugal, England, Italia og Spania står øverst.

LEGG BODØ/GLIMT og Roma inn i det regnestykket og du får selve definisjonen på rått parti. Trekk fra kunstgress, sterk vind, to grader og en arrogant manager som trodde B-laget var nok, og du ender opp med svaret: 6-1.

Jeg registrerer at noen kaller det et lite jordskjelv, men for José Mourinho er det mye verre enn som så.

Det er hans verste nederlag som manager.

Det er per alle definisjoner den totale ydmykelsen.

Les også: Rosenborg kommer med større forventningspress enn landslaget

I DET STORE bildet betyr det ingenting for Roma, de vil ta seg videre fra dette første gruppespillet i Conference League og være en av favorittene til å vinne trofeet når våren kommer. For Bodø/Glimt betyr det alt. I 2017 spilte laget i OBOS-ligaen. I dag er klubben på alles lepper.

Ikke bare lokalt og nasjonalt, men også internasjonalt.

Det åpner dører for flere enn klubbens mange gode spillere.

NÅR JOSÉ MOURINHO omtaler Ola Solbakkens prestasjon som en motorsykkels race mot tråsykler, løftes 23-åringen fra Trøndelag opp på veldig mange ikke-norske klubbers ønskelister. Der står allerede Patrick Berg, Fredrik Bjørkan og Erik Botheim. Gode spillere vil alltid være ettertraktet. Bodø/Glimt har utviklet et samlebånd for utvikling av gode spillere.

Det er mange grunner til det, og den viktigste er Kjetil Knutsen.

Etter 6-1 over José Mourinho løftes også hans navn oppover på listene.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

NÅR VIASAT-EKSPERT Uwe Rösler sier han får spørsmål om Kjetil Knutsen på sin vei i Europa, er det ikke for å være høflig i blåsten nord for polarsirkelen. Det skyldes Glimts spillestil og offensive mot og ferdigheter. Men det skyldes også det Bodø/Glimt gjør uten ball, når de står igjen mann mot mann høyt i banen, tar ut offensive markeringer og bryter foran for å re-starte offensiven så fort som mulig.

Kjetil Knutsen var et trenernavn klubber i Belgia og Nederland snakket om før denne magiske torsdagskvelden.

Nysgjerrigheten blir ikke mindre nå.

INTERESSEN SOM VIL komme utenfra er det siste Rosenborg trenger i jakten på Åge Hareides erstatter. Rosenborg ønsker seg Kjetil Knutsen. Rosenborg trenger Kjetil Knutsen. I Kjetil Knutsen ser Rosenborg de røttene Nils Arne Eggen plantet på Lerkendal, en ekstremt offensiv 4-4-3 mann med utviklede defensive ferdigheter på toppen av alt.

Det eneste Rosenborg ønsker seg til jul er Kjetil Knutsen.

Problemet er at det kan være utsolgt før de kommer så langt.

Les mer fra Norsk debatt her

DETTE ER SELVFØLGELIG spekulasjoner, men 6-1 løfter Kjetil Knutsen inn i diskusjoner på styrerommene i større klubber enn Rosenborg. Igjen, Uwe Rösler trenger ikke klappe sin norske kollega på ryggen. Han vet hva han snakker om.

Kjetil Knutsen er akkurat nå et av de heiteste navnene i norsk fotball.

Det kan gjøre Rosenborgs trenerjakt veldig mye vanskeligere.