Nå er jeg 100 prosent sikker på at den norske befolkningen, og jeg bebreider ingen for det, er blitt fullstendig hjernevasket.

Akkurat som de som bor i Nord-Korea eller gærningene som tror på alle mulige konspirasjonsteorier som at Elvis lever, månelandingen var bare fake og tatt opp i et studio, Q-Annon eller at 9.11. var satt i stand av George W. Bush.

I går ble prisøkningen på alt mulig i dagligvarebutikkene diskutert i alle kanaler og medier. Handelskurver ble sammenlignet fra dagen før og mot hva det samme koster i Sverige og så videre og så videre. Alle var sjokkerte, og politikerne sto på skjermen og sa de skulle undersøke hva som foregår i dagligvarebransjen.

Men ikke en eneste en av dem, absolutt ingen, er ærlig og sier det som det er.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

I Norge er det 100 prosent konsensus om én ting. Vi skal beskytte vårt eget landbruk fra all mulig konkurranse, landbruket skal drives i småskala og landbrukets egne produsenter skal få lov til å ha en enorm markedsmakt.

Bøndene skal få unntak fra alle regler som hindrer innleie av midlertidig arbeidskraft og vi skal ha høye tollbarrierer mot all utenlandsk konkurranse.

Om en eller annen fransk ost blir for populær skal den ilegges massiv toll slik at Tine skal kunne lage en lignende en som heter Selbu eller noe annet grisgrendt.

Konsekvensen av denne, 100 prosent ønskede utviklingen, er at noen få familier blir rikest i landet og at vareutvalget i Norge blir langt dårligere enn i land hvor den fæle markedsøkonomien får styre litt mer. Som for eksempel Sverige og Danmark. Dette er fakta, men ingen får seg til å si det.

Les også: Nei, matbutikkene er ikke årsaken til de økte matprisene

Landbruksministeren tåkeprater og selv Fremskrittspartiet, som en gang i tiden var en enslig svale i motstandskampen, har gått igjennom en behandling som minner om det som skjedde i den fantastiske filmen A Clockwork Orange fra 70-tallet.

Coop, Rema og NorgesGruppen har garantert en del av skylden for høye priser i Norge, men å kun gå etter det siste leddet blir som å gi aksjemeglere skylden for at globale aksjemarkeder har falt 30 prosent. Dårlige meglere skal ta sin del av ansvaret, men det er andre grunner også.

Om ingen vil diskutere dette på en ærlig måte som kommer ingenting til å skje.

Om ett år slutter prisene å stige og da vil sikkert en flaske Zalo bare stige med 1 prosent. Gikk visstnok opp 44 prosent i går. Da er problemet løst, og alt er som før.

Mye dyrere i Norge enn i Sverige og bare halvparten av utvalget. Å sånn går no dagan.