Gå til sidens hovedinnhold

Med mindre han er blitt masochist, hvorfor skal Kjetil Rekdal si ja til Brann?

Da Åge Hareide ga Rosenborg beskjed om at de trenger ny trener, ble Kjetil Rekdal automatisk et av navnene. Han er et navn i Bergen også.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

HAN BOR PÅ Ottestad, trener Hamkam og topper OBOS-ligaen med et lag som ser ut som et fotballag. Stallen er tynn, utsatt og kunne selvfølgelig vært bedre, men på Hamar er det tæring etter næring som gjelder.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Sånn er det ikke i Brann, der fotballaget ikke ligner grisen og butikken blør etterlønn og manglende kompetanse fra åpne sår.

Så, hvorfor skal Kjetil Rekdal la seg friste?

Med mindre han har tatt opp selvpining, hvorfor i all verden skal Kjetil Rekdal si ja til en eventuell forespørsel fra Brann?

I PODKASTEN BALLSPARK, et BT-produkt som kommenterer Branns lidelser og elendighet med kompetanse, tristhet og sarkasme, sitter det tre menn og diskuterer det. To journalister og en tidligere fotballspiller, alle bra i muntlig. De har som jobb å ta Bergens stolthet på pulsen.

Akkurat nå er den lav, det holder å se på tabellen - Brann er i beste fall i stabilt sideleie.

Det eneste klubben leverer ett hundre prosent på, er de månedlige utbetalingene av etterlønn til tidligere ansatte.

TRIOEN MADS BØYUM, Anders Pamer og Erik Huseklepp vet hva de snakker om, derom hersker ingen tvil. De er engasjerte og har Brann på hentetast. Samtidig evner de å la ironien sveve i lydsporene. Men det de ikke ser, kanskje fordi kjærlighet gjør blind, er at folk ikke lenger står i kø for å komme til en kaosklubb som innrømmer en framtid på sparebluss.

Les også: Brann skal vite at også Fredrikstad sparket trenere. Det hjalp ikke

Å være Brann-trener er tøft nok som det er.

På vei til OBOS-ligaen uten Trond Mohns millioner i ryggen, er det de facto en uriaspost.

AGENDAEN I BALLSPARK er Branns ve og vel. Ingenting annet. Alle gutta vil klubbens beste. Dog ikke for enhver pris. Greia nå er selvfølgelig å få Brann på beina igjen, om det er mulig, og første skrittet på veien er den neste treneren.

En av dem de virkelig kunne tenke seg er Kjetil Rekdal.

DET ER TIL å forstå. Kjetil Rekdal blir alltid nevnt i slike sammenhenger. Det som ikke henger på greip er at de tror han vil komme løpende, gitt muligheten til å trene Brann. Da det spørsmålet ble stilt - hvorfor Kjetil Rekdal skal forlate opprykkskandidaten Hamkam til fordel for nedrykkstruede Brann, ble i tillegg Hamkam fnyst fram, som om OBOS-ligaens beste lag var ei brun-snegle i gresset på Stadion.

Les også: Klimakrisen: «Humbug», ropes det fra sofaen for å lindre det indre ubehaget

Hamkam, liksom, fra borti der som en gang het Hedmarken – målt opp mot selveste Brann?

Og Bergen?

Nei, nå må du gi deg.

TIL ORIENTERING FOR Ballspark og alle som er glade i og bryr seg om Brann: 1) Les tabellen. 2) Gå til speilet! 3) Ikke fnys av noen, aller minst Hamkam. Og hvis ikke det ikke er selvransakende nok, sjekk ut alle resultatene siden niendeplassen i 2019.

10-13-21 er Branns seirer, uavgjort og tap til den ekstremt negative målforskjellen 53-76.

Det er ikke uflaks, marginer eller tilfeldigheter som har tatt Brann dit de er nå.

Det er en konsekvens.

SÅ IGJEN, DU må nok være masochist for å ønske jobben på Stadion. Eller arbeidsledig. Kjetil Rekdal har jobb nær hjemmet, og etter den siste runden i Vålerenga (2013-2016) er jeg rimelig sikker på at han er ferdig med selvpining også.

Så glem han, glem store navn og tenk heller på kandidater som ikke sier stor klubb, men en klubb i alvorlige sportslige og økonomiske problemer når de tenker på Brann - en klubb som må starte på bunnen med det de har.

Det er faktum for Brann per dato.

Alt annet er en illusjon.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Kommentarer til denne saken