CRISTIANO RONALDO ER 36 år. Det er det eneste man kan bruke mot denne sensasjonelle overgangen, den andre monsterovergangen i sommervinduet 2021. Alt annet kommer med en oppside.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Han er CR7, en menneskelig maskin og kostholdfreak, som i sitt 37. år akkurat har lagt toppscorertittelen i Serie A (29 mål) og EM (fem scoringer på fire kamper) til en nærmest uendelig liste av meritter.

Hva økonomi angår er han fotballens svar på Kong Midas.

MANCHESTER UNITEDS MILLIONER av fans i alle verdensdeler er naturligvis ekstatiske, den norske supporterklubbens redaktør kan puste ut etter tiraden om svik og det som verre er, og selv Rio Ferdinand har nå parkert skrekktanken om at barna hans skulle få se Cristiano Ronaldo i Manchester Citys lys blå trøye. Han er ikke akkurat fortapt CR7, men han kommer i hvert fall tilbake.

Med seg til bordet bringer han alt Manchester Uniteds trofaste kunne drømme om i et overgangsvindu som allerede har gitt dem to gode signeringer, pluss et børsrally som får eierne i Florida til å glise.

Les også: Så lenge han scorer mål kan han gjøre som han vil

På Wall Street i New York steg verdien av Manchester United Plc med 5,84 prosent fredag, før den gikk nye 2,24 prosent til i etterhandelen.

I børsverdi tilsvarer det rundt 250 millioner dollar.

Prisen på pakka Manchester United betaler Juventus er til sammenlikning 250 millioner kroner.

RESTEN KAN DU regne ut selv. Dette er ekstremt god butikk. Cristiano Ronaldo kommer i samme klasse som Lionel Messi.

Det er bare to av dem, og hva salg av supporterutstyr angår trykker de egne penger.

For den forhatte Glazer-familien er det å tjene penger hele ideen med Manchester United.

DET ER RIKTIG at det er ny vin på markedet, og at framtida ligger i den franske 1998-årgangen Kylian Mbappe og den norske 2000-årgangen Erling Braut Haaland. Den litt eldre engelske varianten, Harry Kane 1993, er også ettertraktet i markedet.

Greia er likevel at Ronaldo 1985 og Messi 1987 kommer med en struktur, dybde og lengde planeten Volleywood aldri har sett maken til, og når du får dem gratis eller til spottpris er det ingenting å lure på.

Les også: For billig å gi boligbyggerne skylden for politiske feilgrep og høye boligpriser

Det er pur klasse alle dager.

Det er ingen over og ingen ved siden av.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har gjort mye bra i Manchester United. Signeringen av Cristiano Ronaldo topper alt. Optimismen rundt Manchester United er nå blitt til ekstase. Med CR7 tilbake på Old Trafford følger også kravene.

For vår mann på verdens største scene handler det ikke lenger om utvikling og framgang, med Cristiano Ronaldo på laget, nå MÅ han vinne et trofé eller to.

At det fortsatt stilles spørsmål rundt hvem som skal fylle, dekke og optimalisere den dype midtbaneposisjonen, er ikke lenger en formildende omstendighet.

RONALDO VANT SIN første av fem Champions League-titler med Manchester United i 2008. Manchester United har til sammenlikning vunnet turneringa tre ganger. Ingen spiller er større enn noen klubb, men her kommer en kar som kaster lange skygger.

Totalt scoret han 118 mål på 292 kamper for United i perioden 2003-2009, og vant tre Premier League-titler, en FA Cup og to ligacuper i tillegg til CL-trofeet. Det var før han ble virkelig god og scoret 451 mål på 438 kamper for Real Madrid.

Nå er han tilbake, minst like sulten som før.

Resten er opp til Ole Gunnar Solskjær.

Les flere meninger fra Norsk debatt