Det er ingen tvil om at hvalrossen Freya har blitt en sensasjon denne sommeren. Jeg kan ikke huske sist VG har direktesendt noens Norgesferie minutt for minutt.

Entusiastiske fans har fulgt med på ekspertenes spådommer om hvor hennes neste destinasjon er.

Selv om vi sjeldent hører om noen svømme rundt og avslappende vise frem sommerkroppen oppå fremmedes fritidsbåter langs Oslofjorden, er det kanskje på tide å gjøre noe med denne kjendisen nå.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

De fleste har fått med seg at den nåværende regjeringen følger samfunnets utfordringer både tett og ekstremt nøye.

I en tid hvor oljeprisene har skutt i været og matvareprisene stiger, skulle det bare mangle at norske myndigheter fikk en kjendishvalross de må følge med på minst like nøye.

Nå er det på tide at myndighetene tar seg sammen og løser utfordringene vi står ovenfor. Om det er lettere, kan vi begynne med hvalrossen.

FpU tar dyrevern på alvor og vi kjemper for at dyrene skal ha det godt. Uansett om det er ville dyr, produksjonsdyr eller kjæledyr.

At Freya har gjort hærverk på fremmedes båter og blitt ansett som farlig for omgivelsene, har blant annet fremprovosert hat blant rasende båteiere og fantasier om at hun smaker godt på grillen.

Mange mener vi kunne spart oss alle bekymringene ved å avlive henne, men det er svært uetisk å frata hennes rett til å leve fordi hun har gått seg vill.

Les mer fra Norsk debatt

Myndighetene burde flyttet henne for lenge siden, i stedet for å bruke penger på sikkerhetstiltak som følger med på hennes sommerferie og forvandle en hvalross som har gått seg vill til en turistattraksjon.

Fiskeridirektoratet har vurdert å flytte henne, men siden hun er ved god helse og har det bra vil de likevel la henne være. Igjen ser vi kun unødvendig ressursbruk uten handlekraft. Kanskje forventes det at hun skal svømme tilbake, men hvor lenge skal vi passe på henne før det skjer?

Det er en gjenganger at dyrevern ikke blir tatt på alvor, noe det bør bli en slutt på. Det er på tide at myndighetene og dyrevernorganisasjoner tar tak i utfordringen de har vært så uheldige med å ha fått i fellesferien, og rett og slett flytter hvalrossen tilbake hjem før det virkelig skjer noe alvorlig galt.

Jeg håper Freya kommer seg trygt tilbake og at ingen paparazzier klenger seg på hjemveien.