Sist helg var vi på skitur på Vindfjell. Parkeringsplassen på Viddaseter ble fylt opp i løpet av dagen. Mange har behov for å komme seg ut. At mange finner fram skiene og kommer seg ut er flott og utelukkende positivt.

Men så var det dette med «Meteren». «Meteren» gjelder i marka også. Smitte forekommer utendørs, selv om sjansene for å bli smittet er mindre. Det er ikke greit når skiløpere passerer andre skulder mot skulder.

Selv snudde vi etter å ha gått i kø et par kilometer og fant oss en roligere løype. Selv der ble vi passert av andre, skulder mot skulder, selv om det var helt unødvendig. Det var mer enn nok plass til å holde «Meteren».

Kommende helg er det meldt fint vær igjen. Mange vil garantert oppleve det samme igjen, at folk går 3 og 4 i bredden der hvor det kun er kjørt opp to spor og at forbipasserende går forbi tett innpå. Det er ikke greit og mange opplever nok dette som utrygt.

Går vi på byen eller på handlesenter tar vi det nå for gitt at alle holder «Meteren». Oppfordringen er: Vis varsomhet. Hold «Meteren» som myndighetene nå har terpet på i snart ett år.

Les også: Høie om koronatiltakene: - Folk må forberede seg på at disse forlenges