Manchester United - Liverpool 3-2

MANCHESTER UNITED ER videre i cupen fordi Bruno Fernandes har brukt det siste året på å bli en notorisk matchvinner - og en av verdens beste fotballspillere. Sånn sett kan du si han har reddet og løftet Ole Gunnar Solskjærs utskjelte prosjekt fra elendighet til toppen av engelsk fotball.

Laget som var skjørt, fantasiløst og uten fasong gjennom hele oktober har bygd den selvtilliten man gjerne forbinder med lag som setter seg selv i posisjon til å løfte trofeer i mai.

For Liverpool, som fortsatt så ut som en million 19. desember, er alt helt motsatt.

Les også: Den røde kluten er blitt rødere

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har flyt. Jürgen Klopp har det ikke. Ole Gunnar Solskjær kan kaste Bruno Fernandes innpå og vinne kampen. Jürgen Klopp har ikke lenger den skarpheten i sine fremste våpen. For selv om Mohamed Salah leverte varene på Old Trafford, så er det ikke nok.

Liverpool mangler for mange.

Uten spillerne som forsvarte dem til seriegullet i juli er de forsvarsløse under press.

NOEN GANGER GÅR det fort i fotball. Veldig fort. Det foreløpig siste beviset på det er Manchester United versus Liverpool. For bare tre måneder siden hadde Ole Gunnar Solskjær mer enn nok med å slukke branner, spesielt de som konstant ulmet, blusset opp etter hjemmetap og som fortalte at jobben hans hang i en tynn tråd.

I dag er han manager for et lag som per utgangen av januar kan si de er et bedre og tryggere fotballag enn fienden fra Anfield.

Les også: Klippekortene forsvinner med Solbakken

I 20 MÅNEDER, helt siden 2-0 seieren over Tottenham i Champions League-finalen i Madrid 2019, har Liverpool dominert engelsk fotball og vært som Askepott på kongens ball, det vakreste og mest ettertraktede det vakre spillet har å by på. Halvveis i 2019/2020-sesongen ledet Jürgen Klopps mannskap med 13 poeng. To kamper senere, med 16 poeng tilbake til Leicester, var kampen om ligagullet i realiteten over.

Først i runde 28 tapte Liverpool sin første kamp (0-3 for Watford borte), fram til da hadde de vunnet 27 og spilt en uavgjort.

Med flyten bremset av Covid-19-oppholdet på tre og en halv måned endte de til slutt på 99 poeng.

27. DESEMBER LEDET Liverpool fortsatt Premier League. Det var også kvelden de scoret det foreløpig siste ligamålet hjemme mot West Bromwich (1-1). Etter det har det meste vært mørkt. Liverpool har gått fra å være verdens beste fotballag til å bli et lag som har mistet sin egen identitet.

Med cuptapet for Manchester United, selv om Liverpool i perioder gjorde veldig mye bra, sitter jeg med en følelse av at midtnattslaget traff Jürgen Klopps menn.

Festen synes å være over.

Magien laget blendet oss med er borte.

Les også: Har bitt seg merke i Solskjærs oppførsel: - Det kan gi en uventet slutt (+)

SIDEN ANDREPLASSEN MED 97 poeng, bak Manchester City i 2019, har det vært Liverpool som har vært laget å strekke seg etter i England. Da ligaen ble vunnet for første gang på 30 år var ekspertenes konsensus at Manchester United var milevis bak, at utviklingen hadde stoppet på Old Trafford og at det ville ta år å ta igjen de beste.

Der var vi også da alle startet på null ved sesongstart.

1. november, da Manchester United lå på 15. plass i Premier League, var det enda verre.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR hadde jobben å tenke på, Liverpool kunne han glemme. Å komme fienden i kapp ville i beste fall ta år. Snaut tre måneder senere er alt snudd på hodet.

Skadeutsatte Liverpool er i ferd med å gå seg fast i sine egne problemer.

Sammen med Bruno Fernandes rusler Manchester United videre til femte runde i FA Cupen.