Sportskommentator MortenP har funnet ut at Tore Strømøy mener at Rosenborg trenger å tulle litt og advarer mot det. I en lang kommentarartikkel i Nettavisen, langer han ut mot Tores ønsker om å tulle med Rosenborg dersom han skulle bli styreleder.

Men i Trøndelag vil nok de fleste, som meg, mene at det er Morten selv som tuller denne gangen.

Les kommentaren her: Tore er på villsporet - nå bør han ta en telefon til Kjetil Rekdal

Forstår ikke dialekten

Trøndersk er kanskje ikke Mortens hovedspråk, men etter å ha dekket Rosenborg i en mannsalder skulle man tro mannen var bedre i å forstå den midtnorske dialekten enn dette.

For hva er det han baserer sin lange «tullekommentar» på?

Jo dette sitatet, hentet fra et intervju Adresseavisen har gjort med undertegnede.

Jeg siterer:

- Hva slags styreleder bør RBK hente inn?

- Jeg tror kanskje man bør tenke på hva RBK og folket trenger nå. Skal de fortsette som før, eller trenger de noe helt annet? Jeg mener det trengs styreleder med en annen måte å være på. Mer tullete, mer folkelig.

Ingen i Trøndelag, eller resten av landet for den saks skyld, har reagert på dette. Og trodd at nå skal Tore suse rundt i RBK-organisasjonen, og tulle med alt og alle.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

De har forhåpentlig skjønt at når Tore på trøndersk snakker om en mer folkelig og tullat leder, så betyr dette en leder som ikke tar seg selv så fryktelig alvorlig. En mann av folket. En artig beskrivelse av seg selv. Toillat, betyr ikke sinnsyk eller noe her oppe. Bare annerledes.

Å tolke dette som om jeg sier at det må tulles mer i Rosenborg, er virkelig å dra det ut på viddene. Jeg er nok tilhenger av at folk har det artig, også på en fotballbane. Er for mer humør og smil. Men å tolke dette slik MortenP gjør, er nesten godt gjort.

Om jeg skulle lede RBK-styret noen gang, skal jeg love at oppgaven vil bli tatt mer enn seriøst. Her mener Morten tydeligvis at denne uttalelsen virkelig gjør Strømøy uegnet til vervet. Han har avslørt meg. Tullebukken.

Itj bærre jabb

Han ber meg også snakke med trener Kjetil Rekdal, og det kan jeg godt gjøre. Sist vi snakket sammen var på et fly, og da kan jeg love at vi begge kom med «tullete» kommentarer. I alle fall lo både vi og folk rundt oss godt. Så vi ville nok fort funnet tonen igjen.

Jeg foreslår at skribenter som ikke er helt stive i trøndersk, tar en telefon og får bekreftet alvorlige mistanker om personlige skavanker hos mulige ledere – før de «henger» ut noen på denne måten.

Viktig at slike kommentarer itj bli bærre jabb.