Gå til sidens hovedinnhold

Nå er vi gamlingene blitt heldigitale - og da blir det fart på den norske netthandelen

Pandemien gjorde at også vi gamlingene endelig ble heldigitale. Og nå er 70 prosent av all netthandel i Norge norsk.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Ingenting så galt at det ikke er godt for noe:

I løpet av pandemien har internett-bruken blant de eldste skutt i taket. Aldersgruppen 55 - 64 har lenge holdt tritt med gjennomsnittet, men på rekordtid har også de aller eldste tatt igjen mesteparten av forspranget.

Særlig er det de aller eldste som har fått fart på seg under isolasjonen det siste halvannet året:

I gruppen 74 - 79 år er internettbruken økt fra knappe 75 prosent i 2020 til nesten 90 prosent i 2021. Det er nettstedet helt.digital som melder om den rekortartede økningen. Og samtidig - kan samme nettsted fortelle - har også den norske netthandelen eksplodert:

Nå kommer hele 70 prosent av den norske netthandelen fra norske nettbutikker, samtidig som nordmenns bruk av kredittkort i Norge og utlandet øker kraftig.

I første kvartal 2021 la vi igjen 49 milliarder kroner hjemme og ute (inklusiv vipps). I andre kvartal er totaltallet økt til hele 58 milliarder.

Andre detaljer:

68 prosent av omsetningen på netthandel går til norske nettbutikker. Av dette går 16,9 milliarder kroner til varer og 14,8 milliarder kroner til tjenester.

Beløpene det ble netthandlet for var 41 prosent større i år enn bare ett år tidligere. Og: Det vi bruker aller mest penger på er kultur, digitalt utstyr og transport og lagring.