TYSKLAND TAR FIFA til retten i regnbuens farger, Cristiano Ronaldos kontrakt termineres på dagen og som om ikke det er nok innenfor en nyhetssyklus på 24 timer, kom også plutselig meldingen om at Glazer-familien har bedt sine finansielle rådgivere i Amerika om å gjøre klart for salg av aksjene de eier i Manchester United.

Hadde jeg ikke vært ateist ville jeg kanskje trodd det var en gud der oppe.

En høyere fotballmakt som styrte nyhetsbildet og de store overskriftene vekk fra det som skjer VM.

Bare for å irritere Gianni Infantino og FIFA.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

SAUDI ARABIAS 2-1 over Argentina var svære greier og en av VM-historiens største resultatmessige sjokk, men i den tabloide klikk-verdenen dytter fort nyheter om Cristiano Ronaldo og Manchester Uniteds en sensasjonell VM-kamp nedover på fronten i de digitale mediene.

Når verdens mest selvopptatte fotballspiller høster som sådd og får «sparken» på dagen er det big news, ikke bare i landet med kronisk engelsk fotballsyke.

Snakk om å kjenne lusa på gangen, og snakk om å så som man høster.

I fotball er terminologien på CR7 vs MU spill mot ett mål.

Etter intervjuet med Piers Morgan tok det ikke Manchester United mer enn en drøy uke å gjøre det

Cristiano Ronaldo visste Manchester United var nødt til å gjøre.

Etter at CR7 raserte og tente på klubbens fotballmessige drift post Sir Alex Ferguson, skilles de nå i minnelighet.

Les også: Han ser på seg selv som den største, han vet hva han gjør

MANCHESTER UNITEDS TROFASTE og The Glazers vil aldri skille lag under tilsvarende omstendigheter, men skilles skal de ifølge klubben selv. Det var gårsdagens tredje store nyhet. Et par uker etter at Fenway Sports Group ga nye signaler om at de ønsker å kapitalisere på den enorme verdiøkningen i Liverpool, var det Manchester Uniteds amerikanske eieres tur til å gå til Wall Street.

Det kan ikke overraske noen, det er allerede meldt i denne spalten.

Når FSG ser økonomisk gevinst og teller penger i Boston, sier det seg selv at familien Glazer gjør det samme i Palm Beach, Florida.

BUSINESS KALLES DET, good business. Det driver de rikeste og gjør dem enda rikere. John W. Henry og Tom Werner i Liverpool, akkurat som Avram og Joel Glazer i Manchester United ,er ikke på eiersida i sine respektive klubber for lidenskapens skyld.

Glem You’ll Never Walk Alone og Glory, Glory Man United - det er ikke det eierskapene handler om.

De er der for penga.

Les også: Liverpool-sjela går ikke til banken med hvem som helst

DEN STORE FAREN er selvfølgelig at Liverpool og Manchester United kan følge etter Manchester City, Paris Saint-Germain og Newcastle og havne på en olje-stats hender på den arabiske halvøya. Igjen fordi penga rår.

Prisen Liverpool-eierne ser for seg, der det snakkes om et sted mellom tre og en halv og fem milliarder pund, er det ikke mange som matcher.

Glazer-familiens verdsettelse av Manchester United, i hvert fall om du hører på de finansielle rådgiverne i The Raine Group, er det dobbelt av det.

DA SNAKKER VI om mer enn nitti tusen millioner i norske penger, eller et tall man aldri har hørt om i denne sammenhengen, nærmere en billion kroner. I tall blir det 10.000.000.000.000 kroner. Etter å ha lest det sitter man med en følelse av at så mange nuller for en fotballklubb bare finnes i olje.

Det betyr igjen at det som ble litt verre da fondet til Saudi-kronprins Mohammed Bin Salman gjorde Newcastle til den tredje arabisk-eide klubben i Europa, fort kan bli veldig mye verre når Liverpools og Manchesters Uniteds aksjemajoritet skal skifte eiere.

Les mer fra Norsk debatt

VM 2030 er allerede i spill med tanke på Saudi-Arabias ønsker om å arrangere deler av det.

Snart er Liverpool og Manchester United det samme.

Penga rår og vestlige verdier, menneskerettigheter og likeverd er en dårlig valuta på Wall Street.

Alle bekymringer for det vakre spillets framtid er reelle.