Ikke hvis vi skal tro reaksjonene innad i partiet. Og på sosiale medier (se lenger nede).

Jeg har de siste ukene skrevet to sarkastiske kommentarer om ordførere som på ulikt vis har utmerket seg. Sarkasme og ironi passer ofte i saker som også gir underholdningsverdi.

Også nachspielet i Bodø gir grobunn for humor. Flere har allerede påpekt at nå må Arbeiderpartiet snart ha lært at nestledere på nachspiel på hotellrom ikke går så bra.

Men saken med nestleder Bjørnar Skjæran i Arbeiderpartiet er annerledes enn med Molde-ordføreren og Færder-ordføreren. Dette er på helt annet politisk nivå. Og har et alvorligere bakteppe.

Åtte Arbeiderparti-topper samlet seg altså til et klassisk hotellroms-nachspiel, bare timer etter at Arbeiderparti-ordføreren i byen innførte de strengeste korona-tiltakene noensinne.

Les også: Det eneste logiske svaret på Molde-ordførerens utspill er å vaksinere Oslo nå

Alle sammen har beklaget og «lagt seg flat». Skjæran sier at at han ble invitert, at han tok en eneste øl og gikk tidlig til sengs. En annen av deltakerne sier til VG at han «beklager så mye at jeg var innom hotellrommet. Det skulle ikke ha skjedd».

Begge forsøker å bagatellisere det, og legger egentlig skylda på andre. Bjørnar Skjæran ble bare «invitert» og «tok en eneste øl». Den andre var bare «innom».

Jeg tror ikke dette holder for mange av de menige medlemmene og tillitsvalgte i partiet.

Ett av de synlige barometerne i partiet kan være Anne Holt, forfatter og tidligere justisminister i det som av ondskapsfulle tunger nå kalles «Arbeiderpartyet». I går kveld la hun ut på Facebook:

«Joda. Alle feiler. Særlig jeg. Altfor ofte. Snubler og reiser meg, med litt flere skrubbsår og arr enn før. Men etter et år med mer enn hundreogfemti muttputtalenedøgn, isolasjon og lengsel og omsorgsansvar i begge ender av aldersskalaen, så FINNER JEG MEG IKKE I det vanvittig ignorante nachspielet i Bodø.»

Hun fortsetter:

«Ungdom gjør dumme ting. Ungdomstiden _går ut på_ å gjøre dumme ting. Irritert blir man når de bryter regler, og ganske oppgitt. Men det er noe helt annet å få godt voksne, presumptivt ansvarlige folks nonsjalanse i trynet den dagen hele vår verden igjen låses ned (hvilket jeg støtter), og man atter en gang må belage seg på å være alene, alene, alene. Det er rett og slett uakseptabelt at disse folka skal komme unna med å legge seg flat».

Les også: Nå må vi snart begynne å inndra ordførerkjeder

Jonas Gahr Støre har refset sin ene nestleder i harde ordelag. Antakelig får Skjæran en bot for brudd på smittevernsreglene. Og antakelig håper Støre at det er nok.

Men jeg tror det kan være lett å undervurdere kraften i indignasjonen blant folk som selv har vært nedstengt i månedsvis. Det fikk ikke minst den uheldige Molde-ordføreren erfare. Dessuten er den offisielle nachspiel-historien problamatisk:

Årsmøtebyen Bodø hadde stor-utbrudd av korona, delvis av den sørafrikanske mutasjonen. Mange av de som nettopp hadde innført den strenge nedstengningen, var selv utsendinger til årsmøtet. Med andre ord:

Landsmøtet var svært klar over de harde tiltakene som akkurat var innført. Mange av deltakerne hadde vært med på å drøfte dem. Det er til og med sannsynllig at de snakket om dem på nachspielet.

Derfor står forklaringen til Skjæran & Co om at de ikke tenkte seg om, ikke til troende. De må ha gitt blaffen. Tenkt at dette gjelder for alle andre, ikke for oss.

Det har mange tungt for å svelge.

Bjørnar Skjæran har ingen motkandidater som nestleder når Arbeiderpartiet har sitt landsmøte i april. Det skal mye til at noen tar inititiativ for å kaste ham på bakgrunn av det som har skjedd. Men noen kan forsøke å pense ham inn på tanken om å trekke seg.

I så fall vil deler av partiet puste lettet ut. Skjæran har vært nestleder i Ap i to år, likevel er det svært få potensielle velgere som vet hvem han er. Han har ikke klart å markere seg. Inntil denne uka, på denne saken.

Ennå har ingen meningsmålinger fanget opp hva et hotell-nachspiel i Bodø kan ha å si for valget til høsten.

Men festligheten støtter ikke akkurat Jonas Gahr Støres utsagn om at vi hadde hadde hatt mindre smitte om Arbeiderpartiet styrte landet.