FIRE KAMPER INN i VM har Brasil allerede hatt hele spillerstallen på banen, inkludert tre keepere. Det er i alle sammenhenger unikt.

Det er også som snytt ut av norsk samfunnsliv, norsk idrett og Arbeiderpartiet før de begynte å gjøre forskjell på folk - alle skal med.

Etter 4-1 over Sør-Korea inkluderte de Pelé også, med et banner som hyllet den kreftsyke legenden.

Det er Brasil på sitt aller beste.

Alle skal med i Brasil, det er det som er greia.

Det er også en av de store farene.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Å SAMLES OM en felles tanke og inkludere hele nasjonen når jobben er gjort, slik Pelé-banneret var et uttrykk for etter at kvartfinalen var klar, er et godt grep i et land som spiller fotball med følelsene utenpå drakta. Å gjøre det før en viktig kamp er ditto meningsløst.

Brasil har gjort det også, i sitt eget VM i 2014.

90 minutter senere hadde de tapt finaleretten og 1-7 for Tyskland.

FOKUSET DEN DAGEN var Neymar, og han var ute med skade. På forhånd oppfordret Selecão (Brasil) folket til å bære Neymar-masker på tribunen. Da laget sang nasjonalsangen løftet keeper Júlio César og kaptein David Luiz drakt nummer 10 med hvite knoker mot himmelen.

Det var som om de mente å vite at Neymars tilstedeværelse i ånden skulle hjelpe dem å slå Tyskland den dagen i Belo Horizonte.

At han som ikke skulle spille ville ta dem til finalen på Maracanã i Rio de Janeiro.

EN STØRRE MENTAL avsporing har fotballen aldri sett. Brasil skulle møte Tyskland og hadde fokus utenfor banen. Før halvtimen var spilt ledet Die Mannschaft 5-0.

Og som om ikke det var nok - før kampen overrakte Brasil-trener Luis Felipe Scolari en gave til Tyskland-trener Joachim Löw.

Som om det skulle grilles, og ikke kriges om en VM-finale.

BRASIL I QATAR har ekstremt fokus og er et lag som har lært av senere års feil. Det ser du på måten de spiller på. Det ser du på måten de feirer på. Alle skal med, og ingen er større enn andre.

Det faktum at alle spillerne allerede har vært i aksjon bekrefter det.

At treneren blir med i dansen etter en scoring, det samme.

Les også: Grådigheten er hans våpen, Mbappé er nåtidas Pelé

VI HAR EN tendens til å snakke om individualistene når det gjelder Brasil, fordi de har gitt oss så mange. I tillegg snakker vi om det brasilianske. God teknisk fotball er på godt norsk brasiliansk fotball. Alle kan utføre det, men de spiller brasiliansk.

I Qatar er Brasils kjennetegn det historien ikke forbinder med brasilianske fotball - hardt arbeid, lojalitet til kollektivet og en gjenvinningsevne Pep Guardiola og Jürgen Klopp garantert sitter og koser seg med foran TV.

I 2022 er Brasil gode offensivt fordi de er så gode defensivt.

Fotballromantisk henger det kanskje ikke på greip, men det virker.

VI KAN SNAKKE om ferdigheter til vi får skjegg, og det har vi alltid gjort, men blir Brasil verdensmestere for sjette gang er det disiplinen som vinner dem trofeet. Artisteri og få berøringer mellom mange i høyt tempo vinner selvfølgelig hjerter, men VM-titler vinnes først og fremst gjennom disiplin og hardt arbeid.

Som returløpene etter en corner, på 4-0-ledelsen mot Sør-Korea.

Selv om du elsker dattera (3-0 scoringa til Richarlison), er det umulig å ikke ha et øye til mora (de nevnte returløpene) også.

For åtte år siden lente Brasil seg på et individ som ikke var på banen.

I Qatar er de representert av et kollektiv bestående av de individualistene trener Tite til enhver tid velger å ha på banen.

Les mer fra Norsk debatt

NÅR BRASIL MØTER de beste lagene i VM vil den delen av kampplanen være overordnet. Det ser du på dem. De vet hva som skal til. Det er derfor de tar arbeidsoppgavene på alvor, selv på 4-0 mot Sør-Korea.

På sitt beste er Brasil europeiske i spillestilen, og det kler dem godt.

At de bruker hodet og venter med sentimentaliteten til etter kampene, kler dem enda bedre.