Irland – Norge 1–2

NORGE SLÅR IRLAND borte uten Erling Braut Haaland, Sander Berge og Alexander Sørloth. Det er et resultat å ta med seg i en kamp med trøkk og fart. At Martin Ødegaard tegnet seg for to målpoeng, er også en betydelig oppside.

I Premier League er kaptein Martin toppscorer for ligaens beste lag, for Norge har sluttproduktet vært det vi har savnet.

Når servene hans kommer som i Dublin vil det alltid være farlig.

MED TANKE PÅ utgangspunktet og fokus var Norge forbilledlige i en omgang mot Irland. To dødballscoringer på toppen av det ga oss seieren mot nummer 49 på FIFA-rankingen, altså en ganske middels motstander.

Det er alltid fint å vinne fotballkamper, men i treningskamper som denne er innholdet like viktig som resultatet.

Med tanke på at vi skal møte Spania borte i den første EM-kvalifiseringskampen er det fortsatt ting å plukke på.

Men det er også ting å framheve, og det vi først og fremst sitter igjen med på plussiden er hodestyrken til Leo Skiri Østigård (1-0).

For ikke å snakke om Patrick Berg og Glimt-spillerens ro og evne til å ta sjefsrollen midt i det norske laget.

DEFENSIV KONDISJON ER et uttrykk brukt på en norsk utfordring inn mot 2023. Det var også en av de store arbeidsoppgavene i Dublin. Å holde hodene kalde og beina i gang i mer enn en omgang ble en fellende svakhet da det gjaldt som mest i september.

Les også: I Dublin er vi en parentes, i VM kunne vi utgjort en forskjell

Mot Irland var det ingenting å utsette på den første omgangen, men da arbeidet skulle videreføres etter pause ble det forsvarsspill på tannkjøttet.

Da Irland tok tak, ble Norge skikkelig kjørt.

Når en mann ligger nede, og det skjer i fotballkamper, blir det fort kaos.

Når det er viktig å ha ro med ballen, synes den å være elektrisk.

Les også: Østigård hylles etter seieren: – Få andre kan gjøre det

SÅNN SETT SITTER jeg med en følelse av at bekymringene er litt større enn gleden etter denne seieren. Mange balltap på egen halvdel er livsfarlig i internasjonal fotball. Å slippe til fire store målsjanser i løpet av et kvarter er i den sammenhengen livsfarlig.

Greit at Irland hadde sittet i laderen i pausen og kom på banen fulle av energi og intensitet etter pause, men Norge skal ikke gjøre det lettere for dem gjennom å senke seg.

Dessverre var det akkurat det som skjedde.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

ERLING BRAUT HAALAND vil alltid savnes når han ikke spiller, det sier seg selv. Han er verdens fremste målscorer. Ingen matcher han. Men Norges offensiv, selv om vi kom tilbake i andre omgang, manglet mer enn toppscoreren i Premier League.

Spesielt bakromstrusler fra kantene var en boks å krysse av på mangellappen.

TO DØDBALLSCORINGER GIR Norge en ekstra dimensjon. Den delen av offensiven er ikke avhengig av Brauten. Du ser også at den delen av spillet har fokus fra trenerne og at flere av variantene er innøvde trekk med stort potensial.

Les også: Solbakken må levere EM på denne trekningen

Leo Skiri Østigård er nevnt. Han er kongen i begge bokser og ville vært en trussel også mot alle lag i VM.

Når Ohi Omoijuanfo blir matchvinner forteller det at Ståle Solbakken har tilkallingsvikarer som er mer enn happy med å bidra selv om de vet det er mange foran dem i køen.

SØNDAG KOMMER FINLAND til Ullevaal, og dit skal heller ikke Erling Braut Haaland. Dessverre. Han har vondt i foten og har vært i Barcelona for behandling. Men viktigst når den kampen kommer, som denne kvelden i Dublin, er å holde fokuset på skjørheten i det norske laget.

Forsvarsspillet i de periodene vi hiver etter pusten.

Les mer fra Norsk debatt