HEVNEN BLIR I overkant bitter når Per Joar Hansen tar et oppgjør med det som ikke gikk som det helst skulle gå under tida med Lars Lagerbäck. Det første en biter seg merke i er mangelen på ydmykhet og selvkritikk. Være seg Sørloth-saken, avskjeden eller mediene som alltid følger Norge menn A - hadde det ikke vært for denne forstyrrende mangelen på lojalitet og manglende kompetanse er inntrykket at dette ville gått bra.

At Norge misset EM-sluttspillet alt handlet om, og heller ikke vant en eneste kamp mot en bedre rangert motstander, nevnes ikke med et ord.

Det siste er for øvrig ikke en kommentators synsing.

Det er de harde fakta.

PER JOAR HANSEN bruker en treners privilegium når han blant mye annet forteller sin side av historien under fire og et halvt år med Lars Lagerbäck. Det er ham vel unt. Det samme gjelder for hans svenske kamerat gjennom bokstavene som bærer hans navn.

Les også: Det ser verre ut enn det er

Å forfekte en subjektiv analyse - være seg på spillestil, påstått framgang eller indre stridigheter i fotballaget Norge - er fair og veldig innafor.

Å hevde at norske fotballeksperter er Europas dårligste er rett og slett barnslig.

HADDE PERRY NØYD seg med å være uenig med kritikerne – alias fotballekspertene - hadde ingen hevet et øyenbryn. Det er sånn det er og skal være. Det er mora og dattera, og handler om syn og preferanser. Det er når han med få unntak stempler norske eksperter og kommentatorer som fotballfaglige idioter at han tar kritikken med seg til sandkassa.

Jeg vet ikke hvor god oversikt Lagerbäcks assistent hadde i perioden han bar markører og sjekket Norges motstandere ned til minste støttepasning, men jeg sitter med en følelse av at han ikke helt er klar over omfanget og rekkevidden av salven han fyrte av under presentasjonen av boka.

Drillo er for eksempel fotballekspert, har det vært det i mange år i landets to største TV-kanaler, men nevnes ikke som en av de gode.

Når de fleste skjæres over en kam, slik Perry gjør med tyngde og en slags faglig stolthet, gjør han mer enn å skyte seg selv i foten.

Når også Drillo kan plasseres i kategorien fordummende, tar Per Joar Hansens fordømmende iver livet av forfatterens egen vurderingsevne.

Les også: Carl I. Hagen is back

Å SKYLDE PÅ media, og denne gangen er det VG som får gjennomgå for dekningen av den betente Sørloth-saken, er heller ikke noe blinkskudd. Krangelen mellom Alexsander Sørloth og Lars Lagerbäck ble ikke til i VGs redaksjon, det var ikke noe avisa fant på. Den skjedde på Norges hotell og kom som en konsekvens av en fotballkamp (til) som ikke gikk som den skulle.

Les flere meninger fra Norsk debatt

Bare det å henge den på VG, og i tillegg hevde at mediene ønsker å skape konflikter, handler i beste fall om uvitenhet.

VG gjorde en formidabel jobb i Sørloth-saken.

Det er vanskelig å se at landslagsledelsen gjorde det samme.

Mediene skaper ikke konflikter, vi formidler dem.

At Sørloth-saken ble elendig håndtert hviler utelukkende på de som skapte den.