Ola Borten Moe ble torsdag erklært «persona non grata» ved Universitetet i Oslo. Studentene i Realistlista har sendt inn en resolusjon til et møte mandag kveld hvor de foreslår at utdanningsministeren skal lide samme skjebne ved Universitet i Bergen.

Studentene opplever en utdanningsminister som ikke lytter til, ei heller prioriterer studentene slik han burde gjort. Forslagsteksten i Realistlista lyder som følgende: «(…) vil det sende et klart og tydelig signal til regjeringen om at studenter i hele Norge mener at statsråden er totalt uegnet som forsknings- og høyere utdanningsminister».

Når skal utdanningsministeren våkne?

Gir studentene valget mellom mat og varme

Det er ikke lett å være student i Norge i dag, med en ekstrem prisøkning på mat og energi.

Er du i tillegg avhengig av bilen for å komme deg på universitetet, ja da har du trukket det aller korteste strået. Vi går inn i de kaldeste månedene av året og altfor mange studenter gruer seg til å lese til eksamen, sultne og med fem lag klær, i sine bitte små og iskalde hybler.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Dessverre var det ikke mange tiltak i regjeringens foreslåtte statsbudsjett som ville gjort studentenes hverdag bedre. Regjeringen foreslår å justere basislånet opp med 328 kroner i måneden. Valgets kvaler for en student med 328 kroner ekstra, er å fylle tanken, fylle kjøleskapet, eller skru på varmeovnen. I et av verdens rikeste land er det skammelig at studentene har det slik.

Kan føre til at færre velger å ta høyere utdanning

I Frps alternative statsbudsjett legger vi opp til en studiestøtte nesten 35 000 kroner høyere enn regjeringens foreslåtte 132 000. Vi ønsker å knytte studiestøtten til 1,5 G over fire år, slik at også den vil oppjusteres hvert år og følger markedet.

Det skal ikke være umulig å være student. En studentfiendtlig politikk vil føre til at færre velger å ta høyere utdanning. Med de store samfunnsutfordringene vi står overfor i dag er overhodet ikke dette en ønskelig utvikling.

Du skal ikke måtte velge mellom en dusj og middag. Du skal ikke måtte droppe sosiale tilstelninger fordi du ikke har råd til å komme deg dit. Derfor vil vi også halvere matmomsen og redusere drivstoffavgiften, for at folks flest sin hverdag skal bli litt mindre utfordrende.

Utdanningsministeren glemmer at studentene er de som skal drive samfunnet vårt i fremtiden. Det er på høy tid at studentene prioriteres. Ola Borten Moe, du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

Les mer fra Norsk debatt