(Røyken og Hurums Avis): Jeg er helt enig med andre skribenter i Hurum og Røyken den siste tiden.

Det er umulig og henvende seg noe sted, uten å få til svar: Du har tre valg, gå inn på nettsiden, alt er tilgjengelig på nettet, chat med en robot, ja det er ikke grenser for galskap.

Eldre sliter, barn og unge sliter.

Seniornett, hjelp til å bruke nettet, nei, det er ikke løsningen.

Eldre har ofte begrensede muligheter, fingre som er stive av alderdom, dårlig syn, dårlig hørsel, evnen til å sette seg inn i den digitale verden er svekket. Sånn vil det alltid være. Det å bli gammel gir begrensninger selv til de som har vært digitale.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Eldre sliter psykisk. Noen ønsker ikke leve lenger i den kalde, digitaliserte verden, hvor det er umulig å få snakket med et menneske. Nav, skatteetaten, legitimere seg i banken, ellers slettes du som kunde. Jeg er rystet av den dårlige behandlingen.

Så har vi barn og unge. Det sies at mange sliter psykisk. Tør å si sannheten!

Den digitale verden, hvor de er bosatt, ødelegger dem, med snakk om utseende, vekt, trening, moteklær, kosmetiske inngrep og så videre. De mobber og blir mobbet. Er aldri bra nok. Nakenbilder av barn helt ned til fem til ti års alder. Utestengelse, trusler, terror. Forslag til å fjerne lekser fra elevene. De har så lite fritid, nevnes det. Latterlig, hva vil den leksefriheten brukes til? Gaming, ja alt som skjer i den digitale verden.

Les også: Dere som velger å selge kroppen deres på nettet

Avhengigheten av nettet, mobilen har virkelig satt seg fast.

Identiteten blir stjålet, hacking, pedofile får lettere tilgang til barn. Hva med det grønne skifte? Nettet spyr ut CO₂ og bruker mye elektrisitet.

Les også: Trenger poden virkelig nok et nettbrett til jul?

Hiv og kast.

Mobiler, PC, nettbrett og så videre skal helst byttes ofte og til høye priser. Er det miljøvennlig, nei.

Blir alle batterier, deler gjenbrukt?

Er virkelig den digitale verden så glamorøs?

Nok er nok.