Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

Dette kunne jo blitt en virkelig storfilm. Alt ligger egentlig til rette. Flinke skuespillere - Kristine Kujath Torp, Rolf Kristian Larsen, Henrik Bjelland, Anders Baasmo, Bjørn Floberg, Anneke von der Lippe.

Erfarne manusforfattere - Harald Rosenløw Eeg, Lars Gudmestad.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Regi i de beste hender - John Andreas Andersen.

Et høyst aktuelt tema - miljøkatastrofe.

Så kullseiler likevel hele prosjektet. Forklaring følger.

Dette kunne ha skjedd - oljeplattformene går til bunns fordi selve fundamentet, jordkloden, svikter. Et kjempedigert oljeflak ligger mellom Norge og Storbritannia, som settes i flammer, på regjeringas kommando.

Les også: Storslagen biografi om Jon Michelet

Som sagt, dette kunne ha skjedd - og noe av filmens problem ligger i at vi alle veit at en slik katastrofe aldri har funnet sted. Alexander Kielland-plattformens havari i 1980 er vel kjent. 123 mennesker omkom.

Men utover den ulykken er norsk oljeproduksjon nesten mistenkelig fri for katastrofelignende tilstander.

Her kan du lese flere innlegg av Arild Rønsen

Og det personlige dramaet? Det havarerer også. James Bond er liksom så sin sak, men redningsoperasjonen heltinnen Kristine Kujath Torp regisserer, er så til de grader uten rot i den virkelige verden at Ian Fleming aldri ville tenkt tanken.

Storpolitikken - det faktum at Norge fortsetter å leite etter olje og gass, også under en såkalt rødgrønn regjering, mens FN sier «STOPP!»? Temaet berøres ikke i «Nordsjøen».

Les mer fra Norsk debatt

Kan du som kinopublikum bli skremt av scener i «Nordsjøen»? Det kan du, så absolutt. Kan du bli berørt av de nære, personlige forbindelsene? Det kan du, så absolutt.

Men prosjektet som helhet ramler sammen. Fake news.