Etter åtte år med borgerlig styre kan vi nå få en regjering som vil bli revet i filler av et Storting i kaos i spørsmålet om innvandrings- og integreringspolitikken.

Fremskrittspartiet derimot er tydelige på at Norge trenger en streng og ansvarlig innvandringspolitikk.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

En plattform uten tak

Det finnes ingenting om asylsentre i nærområdene, utenlandske hatpredikanter, bønnerop fra moskeer, særkrav eller fokus på assimilering i regjeringsplattformen. En plattform uten et tak på hvor mange Norge skal ta inn de kommende årene er også med på å skape usikkerhet og uforutsigbarhet.

Man trenger ikke gå lenger tilbake enn til 2015. Arbeiderpartiet inviterte 10.000 migranter og flyktninger til landet. Dette signalementet førte til at rundt 30.000 migranter kom til Norge.

Les også: Vi har en tydelig beskjed til næringen: Rydd opp!

Hjelp i nærområdet

For Fremskrittspartiet er det en ting som gjelder, og det er å føre en streng og forutsigbar innvandringspolitikk. Målet må være å bruke ressursene mest riktig for å hjelpe flest mulig mennesker. De aller fleste som kommer til Europa er migranter, som har benyttet seg av velkjente migrantruter, enten gjennom Midtøsten eller Sahel-regionen, for så å ta seg over Middelhavet.

Man har da reist gjennom en rekke fredfulle land, og er derfor ikke lenger en flyktning. I tillegg vet man at man kan hjelpe langt flere flyktninger i flyktningleirer i nærområdet. Målet må være å hjelpe flest mulig, ikke å bringe flest mulig til Norge gjennom farlige migrantruter eller et kvotesystem basert på lottovinning.

Løsningen er helt klart å si nei til kvoteflyktninger, men å si ja til å fokusere midlene i nærområdet.

Les mer fra Norsk debatt

Vi trenger en streng innvandringspolitikk

I en tid der millioner fortsatt ønsker seg til Europa, og en tid der IS og andre islamistiske grupperinger konsoliderer sin makt i Afrika og Asia, er det siste Norge trenger en liberal innvandringspolitikk. En politikk der man ikke stiller strenge krav til de som kommer.

Fremskrittspartiet derimot er tydelige på at Norge trenger en streng og ansvarlig innvandringspolitikk.