Gå til sidens hovedinnhold

Norsk fotball raseres, mens russebussene skrangler forbi

Med dagens smitteverntiltak for breddefotballen, risikerer FHI å få nok et skudd for baugen. Kall det gjerne selvskudd, skriver Ottar Jakobsen.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Regjeringens kononatiltak begynner å ligne en rotete og lite logisk affære. Breddefotballen er satt på vent på andre året, mens russebussene skranger smekkfulle forbi i en eim av tung øldunst.

Smittebombe

I Rogaland toppet det seg forrige døgn og kom fullstendig ut av kontroll under diverse russetreff på tvers av kommunegrensene og tilnærmet jambore-tilstander i russebussene. Resultat: Smittebombe av verste sort.

Slike utslag får myndighetenes kononaprioriteringer. Hvilken motivasjon som ligger bak, må karakteriseres som tåkelagt og uklar.

Mens russefeiringen går tilnærmet som normalt, rimeligvis med visse pålagte nedskaleringer, har breddefotballen det siste drøye året mistet tusener av spillere blant voksne og barn.

Hvorfor ikke breddefotballen og barnekampene er satt i gang igjen i stor skala over det ganske land, er en gåte og fremstår i dag som uforståelig. Som en debattant skriver i herværende avis; «de (myndighetene) er redd for kø i kiosken».

Dette er saken: Høyre forbyr breddefotball i frykt for kø i kiosken

Hva med folkehelsa?

Det er i hovedsak blant barn og unge, og derunder unge voksne, at smitten holder stand og til dels er økende, mens smitten i den resterende delen av befolkningen gjennomgående går ned og har gjort det over lengre tid nå. Samtidig vet vi at når finværet kommer, går smitten ytterligere ned. Særlig uteaktiviteter er lite risikofylte.

Med dagens smitteverntiltak for breddefotballen, risikerer FHI å få nok et skudd for baugen; kall det gjerne selvskudd.

For hva med folkehelsa? Nå som tusener av unge og litt eldre spillere har forlatt fotballbanene, mange av dem for godt.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Jeg snakket for ikke lenge siden med en trener i lavere disisjoner fra Skiens Grane:

«Hvordan går det?» spurte jeg.

«Jo, det skal jeg si deg. Det går rett i toalettet. Vi har ikke spilt en kamp på over et år nå, og det er så vidt vi får lov til å tørrtrene. Nesten alle spillerne er forsvunnet».

Slik er situasjonen, langt på vei på grunn av misforståtte smitteverntiltak. Det er på høy tid å våkne opp, og den beskjeden går direkte til Erna Solberg, Bent Høie, Raymond Johansen, Camilla Stoltenberg og Bjørn Guldvog.

Kommentarer til denne saken