Gå til sidens hovedinnhold

Norsk langrenn har blitt verre enn Formel 1

Jeg skjønner at skirenn er dødsalvorlig, men jeg reagerer på at det å unne en annen nasjon medaljer virker å være uaktuelt.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Sportsjournalistene og media velter seg i dramatiske uttrykk, som kanskje kunne passa bedre å bruke når man snakker om lidelser for folk i Syria, eller at det er relativt dårlig stemning mellom Russland og resten av verden.

Norsk langrenn er blitt verre enn Formel 1.

Les også: Tid for norsk raushet

Norske skistjerner blir fulgt opp av en haug med folk og støtteapparat: Leger, psykologer, mentale trenere, smøreteam, søvneksperter, landslagstrener, astmamedisin-eksperter. Ja, gudene vet sikkert om alle.

Frivillige vaffelkakestekere og loddselgere greier ikke å finansiere dette sirkuset lengre.

Vi må snart ha en egen statsbudsjettspost for at noen nordmenn driver med en idrett som andre land ikke har interesse for lenger.

Er det forresten mange som driver med langrenn på verdensbasis? Det er jo så klart Norge, noen i Sverige, to-tre i Russland. Federico Pellegrino fra Italia og Dario Cologna og sikkert en par til.

Vinter, snø og det norske flagg betyr alt for oss nordmenn. Hvordan skal det gå med oss om snøen forsvinner? Vi kan ikke hovere over svenskene lengre og vi kan ikke hetse landslaget eller smøreteamet dersom vi ikke vinner.

Vi går mot heller stusslige tider og kanskje vi også får tid til å reflektere litt over eget selvbilde.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Kommentarer til denne saken