Den høytstående iranske diplomaten Bagheri Kani er i Norge for å forbedre relasjoner med Iran ifølge Euronews. Dette mens iranere roper død over diktatoren i gatene av Iran. Hvorfor skriver ikke norske medier om det?

De skriver heller ikke om protester mot anti-regimet i Iran. Hele forrige uka var det anti-regimedemonstrasjoner i Sørvest-Iran. Heldigvis har vi internasjonale medier som fremdeles rapporterer om dette. Reuters har skrevet om at de roper «Død over Khamenei».

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Det ser ut til at det ikke bare er Taliban som fraktes hit, men også det iranske regimets høytstående diplomater. I mellomtiden er iranere i Iran dønn lei av et styre - ikke ulikt Taliban - som tvinger dem til et ultrakonservativt, bakstreversk livsstil som ikke er forenelig med iranernes livsstil.

Iranere blir arrestert for å ikke dekke seg til, for å danse, synge eller for å ville drikke alkohol. Demonstrerer de, blir de arrestert og torturert.

Iranere er dønn lei av at styret i Iran misbruker ressurser på internasjonal terrorisme i Midtøsten og atomprogram, mens befolkningen sulter i hjel. Det internasjonale atombyrået rapporterer at de ikke er fornøyde med iransk oppfølging.

Her kan du lese om Nettavisens spaltister

Spørsmålet er når norske medier skal rapportere om demonstrasjoner og uroligheter i Iran?

Det ser ut at de bevisst underrapporterer.

Jeg lurer og spekulerer her på om det er fordi de er redde for konsekvensene. Iran tar utenlandske borgere som gisler og tar skip i piratvirksomhet.

Forrige mandag kollapset en høy bygning i byen Abadan i Iran hvor 31 uskyldige mennesker mistet livet. Bygningen var eid av en mann som kobles til omfattende systematisk korrupsjon. Folk gikk til gatene i protest, og derifra utviklet demonstrasjonene til antiregimet seg til demonstrasjoner hvor folk ropte at de ikke vil ha presteskapet.

Les mer fra Norsk debatt

Hvor er norske medier når andre internasjonale medier skriver om disse sakene?

I stedet velger NTB å formidle en merkelig nyhet samme dag om at Iran skal gi fjerde dose av korona-vaksinen til alle iranere. Dette er et land hvor den øverste lederen Khamenei forbød engelsk- og amerikanskproduserte korona-vaksiner da pandemien var på sitt verste. Som en følge av dette døde tusenvis av iranere.

Hvorfor prøver NTB å «hvitvaske» regimet mens iranere demonstrerer i Iran?

Fri presse er en viktig del av demokratiet, og jeg er stolt av å være en del av det. Nettopp fordi jeg kommer fra et diktatur.

Spesielt er jeg stolt av å kunne skrive for Nettavisen som setter ytringsfrihet og pressefrihet høyt.

Men pressen i Norge svikter Iranere. Spørsmålet er hvorfor? Jeg vil ha svar fra NTB.