Søndag kveld anbefalte helsedirektoratet at polet åpnes igjen under lockdown, grunnet redusert smittespredning.

Likevel sier assisterende helsedirektør, Espen Nakstad, at de vet at det er liten sjanse for at Oslo-borgere drar på hytta når de er dritings i egen bolig. Flere sender dette rundt, fordi dette skal være noe å le av.

Dette er ikke morsomt. Vår norske alkoholpolitikk beskriver at det er nødvendig å holde fast ved et mål om et lavt gjennomsnittsforbruk av alkohol og sette søkelys på drikkemønster.

Les også: Kjell Ingolf Ropstad sa ja til gjenåpning - ber foreldre drikke minst mulig

Samtidig sier Bjørn Guldvog, direktør fra Helsedirektoratet, at de frykter at de som er avhengige av alkohol kan gjøre ganske desperate ting for å få tak i alkohol når tilgjengeligheten er redusert.

Men hvilke tiltak blir gjort for barna og de andre pårørende som lever i dette, dag inn og dag ut? Hva blir gjort for å styrke tilbudene for de som er pårørende, og de som sliten med avhengighet?

Barna er fremdeles redde, engstelige og fortsatt usynlige for de som drikker det ene glasset etter det andre. Og dette fordi de fleste har hjemmekontor og begynner å kjede seg når ingen utesteder serverer alkohol.

Les også: Barn og unge ofres lett så lenge vi lar alkoholen flomme til de middelaldrende

I denne tiden er vi sårbare alle sammen. Alkohol er som et løsemiddel, det løser opp følelsen av lykke, trygghet og tillit. Vær der for hverandre og ikke nøl med å si ifra om du vet om noen som sliter.

Vi som er naboen, familiemedlemmet eller vennene til noen som sliter med alkohol må trå til selv, for hittil har jeg ikke sett at det er satt i gang tiltak for verken pårørende eller barna som er midt i dette.

Barna i de alkoholhopåvirkede familiene er for lojale til å si ifra. Vær den som gjør en forskjell for dem, og gi dem en stemme, når de ikke blir sett av andre.