MANGE KANTSPILLERE MED bakromsegenskaper er blitt linket til Vålerenga de siste par månedene.

I dag (mandag) eller i morgen kommer han Dag-Eilev Fagermo har brukt energien på de siste ukene. I kamp med Brann og gamleklubben Bodø/Glimt kom Vålerenga ut på topp.

Amor Layouni (28) er klar og på vei til Oslo.

Det gir Dag-Eilev Fagermo enda et offensivt bein å stå på.

ALLEREDE I FJOR høst begynte VIF-treneren å snakke om nødvendigheten av en kantspiller med andre ferdigheter enn Aron Dønnum og Osame Sahraoui. Nå får han spilleren Kjetil Knutsen gjorde til 2019-sesongens beste venstrekant i Eliteserien. En spiller som løper mye, som truer rom og som leverer et betydelig antall målpoeng.

En spillertype Vålerenga ikke har.

TIL VG HAR Amor Layounis agent sagt at ingenting er klart, og at den tidligere Bodø/Glimt-spilleren holder alle muligheter åpne etter at det meste ble feil etter trenerbyttet i egyptiske FC Pyramids. Mine kilder forteller at Amor Layouni er hos familien i Sverige, på vei til Oslo og klar for korona-karantene i Norge.

Alt det andre er fotballens sedvanlige spill for galleriet, det som handler om at ingenting er klart før det er klart.

Ifølge mine kilder blir Amor Layouni presentert som VIF-spiller en av de første dagene.

I DESEMBER, ETTER å ha prøvd og prøvd å hente hjem Martin Samuelsen (23) fra en frustrerende tilværelse i Hull, ble Dag-Eilev Fagermo nødt til å utvide horisonten. Da Vålerenga dro til Stavanger 10. desember (2-2) var Samuelsen forlengst byttet ut med Vikings bosmanspiller, Zymer Bytyqi (24). Helt fram til 22. desember var Vålerenga overbevist om at Bytyqi ville bli kantspilleren laget trenger, i stedet valgte han av mange naturlige lønnsårsaker tyrkiske Konyaspor.

I det markedet er det vanskelig for norske økonomier å konkurrere.

På den tida skal også Amor Layouni ha vært for dyr.

PÅ NYÅRET BLE Haugesunds Kristoffer Velde (21) en av flere spillere i spekulasjonene rundt Vålerengas jakt på en kantspiller.

Rosenborgs Samuel Adegbenro (25) og Starts Kevin Kabran (27) var to spillere til. Og mens Velde ble ansett for dyr (to år igjen på kontrakten), Adegbenro ble plukket opp av Stig Marius Torbjørnsen og svenske Norrköping, og Kabran veid og funnet for lett (klar for Viking), jobbet Vålerenga under radaren.

Resultatet er det tidligere Glimt-esset.

AMOR LAYOUNI BLE PÅ mange måter det første eksport-resultatet av Bodø/Glimts suksess da han dro til Egypt midt i sølv-sesongen 2019. 17. september 2019 signerte den svenskfødte tunisieren en tre og et halvt års kontrakt med FC Pyramids. Siden det har han spilt 630 minutter fotball fordelt på 20 kamper.

Denne sesongen, sju kamper inn i Egypts Premier League, har han ikke vært på banen.

De seks siste kampene har han heller ikke vært i troppen.

AMOR LAYOUNI VAR et offensivt våpen i Bodø/Glimt og noterte seg for 32 målpoeng (15/17) på 63 kamper for Glimt. I Egypt ble det sju målpoeng (3/4) fordelt på de 20 kampene han har vært på banen. Høsten 2019 fikk han fem kamper - Egypt spiller fra desember til slutten av oktober - og sesongen 2019/2020 hadde han tre kamper fra start og 12 innhopp.

Det er det han har spilt av fotball på halvannet år.

SÅNN UMIDDELBART KAN mangel på spilletid brukes som et risikoargument mot overgangen til Vålerenga.

Fordi Layouni kommer fra et av landene der fotballen har en tendens til å la seg styre av følelser og butikk. Vi vet at treneren som hentet ham fra Glimt fikk sparken, og under det nye regimet ble han ifølge mine kilder satt til å gjøre det han egentlig ikke kan, spille innover-kant.

Dem har Dag-Eilev Fagermo nok av.

Leverer Amor Layouni opp mot det Bodø/Glimt fikk gjennom 63 kamper vil han være en kjempesignering for Vålerenga.