Gå til sidens hovedinnhold

- Personer med lav inntekt har også rett til en frisk munnhule

Det er uholdbart at man i 2021 må dytte Paralgin Forte ned i en blottlagt tannerve, eller dyppe en q-tips med vodka ned i hullet for å stoppe tannverk. Historier som dette burde høre fortiden til.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

2. februar var tannlegen Terje Mikkelsen ute med et godt debattinnlegg om hvorfor tanntjensten burde inngås i ordinær helsetjeneste.

Les saken her: Velferdsstaten vår trenger en rotfylling

Vi i Fremskrittspartiet stiller oss fullt og helt bak det faktum at sykdommer i munn, tenner og kjever må likestilles med sykdommer ellers på kroppen.

Hele 9 av av 10 nordmenn mener at tannhelse burde bli en del av helsetilbudet. Samtidig har 33 prosent av folket unngått en tur til tannlegen, på grunn av frykt for de økonomiske konsekvensene.

Der en skade i kneet blir dekket av velferdsstaten, vil en skade i munnen bli glemt av vårt sikkerhetsnett. Skader i munn, tenner og kjeve kan være et smertehelvete, minske livsgleden og ha grobunn for mer alvorlige sykdommer. Det er en stor skam at politikere ikke har satt tannhelse i større grad på agendaen.

Les flere saker fra Norsk debatt her

Det er særlig de med lav inntekt som blir rammet hardt. På facebookgruppen ”Tannbehandling/økonomi” leser man om utallige historier fra personer som vegrer seg fra å dra til tannlegen, og andre som har fått tannbehandling og en smertelig dyr regning.

Det uholdbart at man i 2021 må dytte Paralgin Forte ned i en blottlagt tannerve, eller dyppe en q-tips med vodka ned i hullet for å stoppe tannverk. Historier som dette burde høre fortiden til.

Vi i Fremskrittspartiet ønsker å integrere tannlegene inn i helsesektoren, og på den måten få langt billigere tanntjenester. Dette vil komme godt med for mange studenter, personer med lav inntekt og utallige pensjonister, som i dag dessverre kvier seg fra å dra til tannlegen.

Det er på høy tid at folket får tannhelsepolitikk på riktig vis. Den sosiale forskjellen må fjernes, der personer med lav inntekt også må få rett til å ha en frisk munnhule.

Fremskrittspartiet stiller seg fullt og helt bak det faktum at sykdommer i munn, tenner og kjever må likestilles med sykdommer ellers på kroppen.