Vi hadde nektet seksåringene våre å gå med SV- eller Frp-logo på skolesekken sin første skoledag. Vi hadde heller ikke tillatt et Black Lives Matter-merke, og helt utenkelig er et hakekors.

Fordi politiske symboler har ingenting å gjøre på skolesekker, da symbolene har ulik betydning for alle. For skattebetalernes penger har Troms og Finnmark fylkeskommune nå kjøpt inn skolesekker med en stor Pride-logo på. Et regnbuesymbol med seks farger.

Heller ikke Pride-flagget har noe på skolesekken å gjøre på en offentlig innkjøpt sekk av denne grunn at regnbueflagget er et politisk symbol. En sekk som 3000 skoleunger, og dobbelt så mange foreldre, har gledet seg til å få og ta i bruk.

Undertegnede har fått meldinger av frustrerte foreldre som enten ikke vil bruke skolesekken, eller ta i mot den. Det skulle vært unødvendig at det er blitt slik, det som skulle vært en gledesdag for alle.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Pride-flagg har et politisk budskap

Kort fortalt har tidligere leder i Foreningen FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, bekreftet at Pride er arena for politikk. Det skriver også leder i Homonettverket for Arbeiderpartiet, Jon Reidar Øyan, at Pride er politisk og at «Arbeiderpartiet vil være til stede for å vise at kampen fortsetter».

I Bergens Tidende skrev en selverklært «bygdehomo» at han tror Pride virker mot sin hensikt, med «kroppsfokusert karnevalspreget klovneri». Tankesmien Civita skriver at Pride er blitt en maktdemonstrasjon.

Selv har jeg (Olufsen-Mehus) skrevet at Pride ikke lenger handler om kjærlighet, mens noen lesbiske feminister kaller Pride for grenseløst og autoritært og derfor har forlatt paraden.

For kort tid siden kunne vi lese at regnbueflagging ved Eidsvollsbygningen representerer et nytt utenforskap, nemlig de av oss som ikke sympatiserer med det Pride er blitt til eller den politiske agendaen til FRI.

Nå får vi fått dette omdiskuterte flagget på skolesekkene til barna.

Hva nå da?

Til høsten begynner våre førsteklassinger på skolen.

Skal vi ta i mot den nye skolesekken med et politisk symbol på, skal vi levere den tilbake etter seremonien?

Hvordan skal barna forklare medelever at de ikke får bruke sekken av mamma og pappa? Noen vil nok tenke; er det så nøye da, det er bare en regnbue med seks farger?

Da må vi til starten igjen. Jo, for mange av oss er det nøye. Fordi prinsippet er at politiske symboler har ulik betydning for hver enkelt. Vi har nå redegjort for vårt syn på vegne av mange, og hvorfor vi ikke ønsker regnbueflagg på skolesekken overfor. Det er samme begrunnelse til at vi også mener skoler og barnehager heller ikke bør flagge med regnbueflagget.

Les mer fra Norsk debatt her

Fordi det skaper et nytt utenforskap.

Derfor ber vi om en løsning fra fylkeskommunen. Vi vil at våre barn kan få glede seg over den høytidelige overrekkelsen av ny skolesekk, og at vi foreldre kan glede oss sammen med våre barn uten politiske symboler i barnehage og skole.