Nettavisen har nylig skrevet to saker om PostNords samarbeid med Auksjonshuset. En tidligere ansatt i Movement AS, som eier Auksjonshuset, har kommet med en rekke påstander mot Auksjonshuset i forbindelse med en juridisk konflikt.

PostNord har blitt nevnt, og har derfor blitt trukket inn i disse sakene.

Les sakene her:

Dette er ikke en unik praksis

Å sende en pakke med PostNord er en tillitserklæring vi ikke tar lett på. Bare i fjor hadde vi ansvar for over 30 millioner forsendelser til butikker og forbrukere i Norge. Under 0,0002 prosent av disse endte opp som umerket gods, altså gods vi ikke klarer å finne mottaker eller avsender av – og derfor ikke får levert.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Umerket gods lagres i tre måneder, mens vi forsøker å spore opp både avsender og mottaker. Pakker som kan ha affeksjonsverdi lagres i seks måneder. Vi har begrenset lagringsplass for å lagre slike varer over lang tid. Dersom vi ikke klarer å spore opp avsender eller mottaker i løpet av denne tiden, vil vi derfor enten destruere pakkene eller levere dem til Auksjonshuset for salg.

Dette er ikke en unik praksis for PostNord, men samme praksis som blant annet andre fraktselskaper, forsikringsselskaper, politi, toll og namsfogd.

Så hvorfor destruerer vi ikke alle pakkene vi ikke får levert?

Vi er glade for avtalen med Auksjonshuset

At en pakke ikke kan leveres, betyr ikke at den er verdiløs. Vi er opptatt av bærekraft, og synes det er fint at pakker som ikke kan leveres kan kjøpes og brukes av andre - i stedet for å kastes. Derfor er vi glade for avtalen med Auksjonshuset, som tar jobben med å selge varene videre.

Likevel er det ikke slik at alle varer blir solgt på auksjon. Både vi og Auksjonshuset foretar vurderinger på om godset er egnet for salg. Det er mange varekategorier som ikke blir solgt via auksjon, eksempelvis medisiner, våpen, store kvanta av samme vare, PC-er og personlige gjenstander. Disse varekategoriene blir destruert.

For dårlig kontroll på salgskanaler

Om vi ikke har kontroll på hva som sendes til Auksjonshuset?

Vi har i dag god kontroll på det som blir sendt til Auksjonshuset, men vi har tidligere hatt for dårlig kontroll på hvilke salgskanaler Auksjonshuset har benyttet seg av for å selge varene videre.

Derfor har vi nå en ny avtale på plass, som garanterer at alle varer vi sender til Auksjonshuset også selges videre gjennom Auksjonshuset.

Les mer fra Norsk debatt

Vi lever av fornøyde kunder

Om vi tjener på å selge varer via Auksjonshuset?

Vi får riktignok inntekter fra varer som selges via Auksjonshuset, men PostNord vil alltid være økonomisk tjent med å finne rett eier, fremfor å auksjonere bort pakker. Ikke minst fordi bortkomne pakker gir misfornøyde kunder – og det er dårlig business.

Nå er vi på vei inn i høysesong og vi har det siste året opplevd varierende og høye volumer i takt med pandemiens utvikling. Våre medarbeidere jobber hver dag for at alle pakkene skal komme frem til rett mottaker, til rett tid og sted.

For vi lever av fornøyde kunder. Og heldigvis er det dem det er flest av.