Det er jo normalt.

Men at samboeren til den norske kronprinsens stesønn, som bor på Skaugum, kronprinsparets offisielle residens, dukker opp på slike festbilder, enten det nå skulle være dop i posen som er på bildet eller ikke, er mer oppsiktsvekkende.

Med jevnlige kontroversielle opptredener i media og på sosiale medier fra sjaman Durek og Märtha Louise, kan det ikke være så helt lett å være gammeldags monarkist om dagen.

Les også Erik Stephansen: Livet blir cirka en milliard ganger morsommere om bare NRK gir faen i Sophie Elise

Man må lure på om kommunikasjonsstaben på Slottet lengter tilbake til tiden før sosiale medier.

Nå er ingen av de som lager de største skandalene rundt kongefamilien om dagen medlemmer av kongehuset.

Men det virker ganske åpenbart at det etter hvert vil smitte over på kongehusets omdømme, at folk tilknyttet kongefamilien framstår som notorisk, skamløs kvakksalver og at en (aktiv?) influenser med reality-bakgrunn snakker i media om sin relasjon til medlemmer av kongehuset og framstår med «utagerende festing» av typen som gir assosiasjoner til ryktene som fikk svigermor til å gå kanossagang foran pressen og snakke ut om «fortida si» før bryllupet med kronprinsen.

Man har som kjent kunnet komme inn i kongefamilien med partybakgrunn før. Men har da roet seg kraftig ned ved inntreden i familien og begynt å pleie et betydelig snillere image offentlig.

Historisk har venner og partnere av medlemmer av kongefamilien holdt lav medieprofil og ikke kommentert relasjonene sine til kongefamilien. Det kan virke som man har mistet kontrollen eller sluppet opp på dette nå.

Les også: Mener Sophie Elise blir forsøkt kansellert: – Kommer til å skamme oss

Kanskje synes kronprinsen og kronprinsessen at det er så viktig at sønnen hennes får leve «et helt normalt liv», at samboer som fester med omdiskuterte influensere, og poster festbildene på sosiale medier er greit …?

De lettkledde bildene fra festen i Lustrabadet etter stengetid i fjor viser ikke noe forbudt, men imagemessig er dette ikke kjernesunt eller spesielt sympatisk.

Bilder og aktivitet som kan oppleves som normal og kul i influenserkretser, kan framstå som fremmedgjørende og oppsiktsvekkende i andre samfunnssjikt, eksempelvis hos eldre, hvor kongehuset tradisjonelt har stått sterkt.

Med en prinsesse som støtter døtre som reality-TV- og lørdagsunderholdningsdeltakere, på award-show for influensere og familiemedlemmer som ellers framstår i rimelig fri dressur på sosiale medier, kan man nesten få inntrykk av at grensen mellom de perifere medlemmene av kongefamilien og mer eller mindre kontroversielle likes- og klikk-jaktende kjendiser og påvirkere er i ferd med å viskes helt ut.

Les også: NRK-uro etter Sophie Elise-avgjørelse: – Vi er bekymret

Er de snart mest influensere alle sammen?

Det er interessant om dette vil få den tradisjonelt mer kontrollerte og tilbakeholdne kongelige glansen til å falme, eller om det bare er en del av en naturlig samfunnsutvikling.

Man kan også bli fristet til å lure på om dette handler om klasse. Inntreden i kongefamilien er tradisjonelt vært et skritt inn i en elite som verdsetter diskresjon høyere enn noe. Etter hvert framstår forskjellen på vanlige folk og de mer perifere kongelige forsvinnende liten.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Om tiden da også disse medlemmene av familien holdt festlighetene og bildene privat og bak lukkede dører er over, hva vil det bety for selve kongehuset?

I influensernes tidsalder er tilknytning til kongefamilien hard valuta som kan omsettes i klikk, likes og penger.

Det kan bli interessant framover.

* En versjon av dette innlegget ble først publisert på skribentens Facebook-side. Gjengitt med tillatelse.