Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringas gjenåpning av Norge holder fotballen i lenker. Opprør! Nå!

Myndighetene bruker fotballen som salderingspost i gjenåpningen av Norge. Med få hederlige unntak lar fotballen Team Erna spille sitt eget spill.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

FOTBALLANDSLAGET ER LANDSFORVIST, breddefotballen holdes i permanent korona-karantene og etter et år med forbilledlig smittevern er det fortsatt bare anledning til å slippe inn 200 tilskuere på Lerkendal, Brann Stadion og rundt omkring. Hvorfor det?

I Oslo er det enda verre - på Intility Arena er det bare 50 mennesker som får anledning til å gå på kamp når Vålerenga møter Sandefjord 30 mai.

Igjen, hvorfor det?

Les også: Hvorfor teller en håndball- eller fotballspiller med i regnestykket, mens en musiker eller skuespiller ikke gjør det?

VI KJENNER SELVFØLGELIG svarene. Vi hører dem hele tida på inn- og ut-pust fra Erna Solberg, Bent Høie og Raymond Johansen. Det er farlig for smitten. Vi lever fortsatt i en pandemi, vaksineringen tar tid, vi har med skumle mutanter å gjøre og må derfor vokte oss vel for nye oppblomstringer.

Midt i denne politiske suppa av smittevernsfaglig undertrykkelse feiret Bergen 17. mai som om det var nyttårsaften 1999.

26. mai åpner også ølkranene i Oslo.

LANDSLAGSTRENER STÅLE SOLBAKKEN har av forskjellige grunner ikke reagert på at laget hans sendes til Malaga for to nye hjemmelandskamper i begynnelsen av juni.

Jeg sitter med en følelse av at det er av taktiske årsaker. At NFF har bestemt seg for å ha en felles korona-policy inn mot regjeringa, og at to landskamper ikke er det klokeste å kjempe for når breddefotballen fortsatt ligger med brukket rygg.

Det er ikke toppfotballen som lider mest akkurat nå, den triller tross alt bak lukkede dører.

Det er grasrota som blør.

Les også: Ståle Solbakkens Norge betyr ingenting for regjeringa. Solidaritet er blitt et fremmedord for Team Erna

NÅR STÅLE SOLBAKKEN reagerer er det derfor breddefotballen som er saken. Hans syke mor, landslaget, får tross alt spille fotball og vil alltid klare seg. Det er verre med alle de syke bredde-søstrene og brødrene rundt om i landet, de som begynner å merke det på den mentale helsa.

På Oppsal i Oslo føles det som om det ikke er mer oksygen igjen, og klubben har derfor startet en kampanje som fort kan ende med sivil ulydighet.

Andre som ikke er like modige, trassige eller fortvilte – stryk det som ikke passer – må snart legges i stabilt sideleie.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

FOTBALLENS TÅLMODIGHET ER nå på bristepunktet. Langt på vei kan den takke seg selv. Altfor lenge har Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball gjort alt for lite i kampen for gjenåpning.

Etter at toppfotballdirektør Lise Klaveness fikk pilotprosjektet sitt opp og gå for et år siden er det som om fotballen har båret rundt på en takknemlighetsgjeld til myndighetene.

JEG TRODDE VIRKELIG toppklubbene ville reist seg i en felles protest i fjor høst da hele Norges Espen Rostrup Nakstad, i Dagsnytt 18, sa det var likhetsprinsippet som holdt publikumstallet på arenaene låst på 200. At klubbene var i stand til å håndtere smittevernet og ta imot 200 tilskuere på hver tribune var han nemlig ikke i tvil om.

Dagen etter fikk Tom Cruise karantene-fritak til å filme Mission Impossible 7 i Hellesylt.

Så mye for dugnaden.

Og så mye for alle som fortsatt bare lar det skure å gå mens sannhetsministernes «korona-propaganda» legger en orwellsk sky over gjenåpningen av landet.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Du kan ikke fighte en tungvektkamp i fluevekt.

VÅLERENGA SIER DE tar de siste gjenåpningsreglene i Oslo til etterretning. Det er synd. Det fotballen trenger er en VIF-direktør som klatrer opp på taket på Intility Arena og sier at nå er det f… meg nok.

I handlegata Bogstadveien kryr det av folk i butikkøer uten munnbind og noen form for smittesporing.

På Vålerengas hjemmebane, som på arenaer Norge rundt, står antibacen og smittesporingsappen klar til å vente på folk som kan se fotball med munnbind og fem meters avstand om så skulle være.

Regjeringas restriksjoner holder fotballfamilien i lenker.

Du må være veldig glad i Animal Farm for å mene at det henger på greip.

Kommentarer til denne saken