Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringens godt kamuflerte korona-fiasko

Store deler av Oslos næringsliv og især serveringsbransjen, er i ferd med å råtne på rot. Og ingen stiller spørsmål til regjeringens kompensasjonsordning til bedriftene, som aldri når frem.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Det blir naturlig å spørre seg: Er dette en planlagt fiasko?

Det er et faktum at en rekke bedrifter ennå venter på å få utbetalt kompensasjon for november og desember i fjor. Dette først og fremst fordi regjeringen har skiftet ut Skattedirektoratet med Brønnøysund som saksbehandler og i praksis overbyråkratisert ordningen.

Nå går søknadene frem og tilbake i sneglefart - i mange tilfeller uten at kompensasjon utbetales. Da Skattedirektoratet i forrige runde håndterte ordningen, brukte man her rundt to uker på behandlingen; sjekken av opplysningenes riktighet tok man i etterkant.

I dag tar det i snitt seks uker fra søknad er mottatt til første svar, som regel avslag, sendes tilbake.

Nå er tredje kompensasjonsrunde i gang. Og vi er altså på langt nær ferdig med runde to. Søknader hoper seg opp, og en bør spørre seg hvordan dette skal ende.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

Svaret ligger i kortene: Hundrevis av serveringsbedrifter og tilliggende virksomheter vil gå konkurs, om de da ikke allerede er gått over ende. En kan undre om regjeringen og Stortinget faktisk er klar over hva som er i ferd med å skje.

Det virket ikke slik da regjeringen nå nettopp la frem sine koronaplaner for Stortinget. Ingen stilte spørsmål om koronakompensasjoner som aldri når frem, verken stortingsrepresentanter eller journalister.

Med andre ord; på tide å våkne nå, før det er for sent.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken