Regjeringen kan ikke ha rare taleskrivere for tiden. Vaksinen er like rundt hjørnet, men regjeringen snakker som om at alt skal gå til det verre. Hvor er håpet?

Les også: FHI-overlege slår alarm om vaksineplanen: – En gedigen skuffelse

Vaksinen kommer og den virker, i følge israelsk forskning omtalt i Jerusalem Post. Jeg er normalt svært skeptisk til medisineringen av samfunnet, men vaksinen mot Korona bør få velge bort. Tempoet bestemmes av produksjonen av vaksinen og regjeringens behov for å være etisk høyverdige. Det blir derfor vaksine minutt for minutt en stund til, til nok mennesker blir forbanna.

Selv synes jeg det burde være en selvfølge at helsepersonell ble prioritert først. Deretter Oslo. Samtidig kunne man vaksinert de eldste og nedover i alder og risikogrupper i landet som helhet.

Les også: Ordfører om Nordre Follo-utbruddet: - Dette var det vi fryktet

Og hvorfor kalle viruset Korona? Jeg foreslår at vi heller kaller det Krokodillen. Hvis vi bodde i et område med krokodiller, ville vi mest sannsynlig gjort alt for å ikke bli bitt eller spist av en krokodille. Viruset som herjer nå er mindre farlig, men vi må passe oss for det, som om det var en krokodille. Vi kan ikke fortsette å stenge ned samfunnet. Vi bør heller lære å leve med krokodiller blant oss.

Petter Stordalen hadde en inspirerende snutt på Instagram i dag. Han avsluttet med å hoppe, om ikke i havet, så i sjøen. Han var optimistisk og sprudlende glad. Heller det enn en regjering som inviterer oss til en langsom begravelse.

Og hvem fanden er regjeringens taleskrivere? De burde fått noen tips av Petter Stordalen. Optimisme og håp bør være obligatorisk. Også i en tid med usynlige krokodiller.

Men regjeringen har kanskje utviklet en angst for Slagsvold Vedums herjinger på meningsmålingene. Derfor må vi visst alle skjønne at de eneste som kan redde oss er Bent Høie og Erna Solberg. De regner nok med at vi er dumme som brød. Kanskje er vi det.