HAN FÅR EN vinter på seg, og det er det. Rosenborg er ikke som andre klubber han har trent. Rosenborg er Norges største fotballklubb.

Endelig, kan du si, for det er dette han har drømt om.

Akkurat som Drillo lekte med tanken om å få prøvd ut ideene sine på Brasil, har Kjetil Rekdal alltid ønsket å få trene en stor fotballklubb.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

VÅLERENGA, LIERSE, KAISERSLAUTERN, Aalesund, Vålerenga, Start og HamKam er Kjetil Rekdals CV som trener. Ingen av dem er store. Vålerenga har potensial, men sliter med å ta det siste steget. På denne sida av 2000-tallet har klubben aldri vært nærmere enn da Kjetil Rekdal var på Valle første gangen.

Han bygde stein på stein - fra nivå to til opprykk, via nesten-nedrykk til sølv og gull.

Så gikk han tom for ideer og krefter.

I VÅLERENGA KASTET Kjetil Rekdal kortene fordi han verken hadde ork eller motivasjon til å reise rundt i Norge og bli pissa på. Hans egne ord. Det var i 2006. Etter sølv og gull med klubben han alltid har sagt han er glad i, ble bakrusen for tung å bære. Siden det har hjertesukket vært et begrep på hva det vil si å oppleve motgang i norsk fotball.

På 12. plass av 14 lag etter seks serierunder og 1-2 for Fredrikstad borte, gikk Kjetil Rekdals ambisjoner om tittelforsvar rett i potta.

Det tredje strake bortetapet var skvetten som fikk dassen til å renne over.

Molde ble for øvrig sist det året, og rykket ned sammen med HamKam.

Vålerenga kom seg på beina, tapte Champions League-kvalifiseringen på straffekonk i Brügge og ble nummer tre.

Her kan du lese flere kommentarer av MortenP

PÅ LERKENDAL KOMMER trenerjobben med langt større krav enn på Oslos østkant. Det har med RBKs størrelse, trofeer, Champions League-deltakelse og Nils Arne Eggen å gjøre. Rosenborg er mer enn en klubb som ønsker å vinne ligaen. Rosenborg skal vinne ligaen.

I jobben Rekdal har påtatt seg, og for å omskrive terminologien han selv innførte i norsk fotball, blir derfor utfordringen å ikke pisse i buksa om sesongstarten 2022 blir som de foregående.

Tredje-, fjerde- og femteplass de tre siste sesongene gjør ikke jobben hans noe enklere.

Les også: En halvliter Kåre Ingebrigtsen tar ingen fanger

ROSENBORG ER AV mange forskjellige årsaker inne i en nedadgående spiral, neste sesong også uten muligheter til spill i Europa. Hva klubben som sådan mener om det får vi vite på årsmøtet i 2022. Etter de siste ukenes massive kritikk av det sittende styret er muligheten der for at de som har ansatt Kjetil Rekdal ikke vil være der når neste sesong starter.

Det samme er tilfellet med Mikael Dorsin, sportsdirektøren som gikk all in for serberen Milos Milojevic.

En blunder av dimensjoner, som ut over å være et eksempel på ekstremt dårlig håndverk, fort kan komme til å koste Rosenborg ytterligere kompensasjonsmillioner til svenske Hammarby.

Les også: Han går på vannet til han drukner

SÅNN SETT KAN du si Kjetil Rekdal starter på bånn. Med krav om å gå rett til topps. Han kan ikke unne seg den luksusen de fleste treneransettelser kommer med, den som handler om tid. Om ikke Rosenborg er helt der oppe etter fire serierunder vil minnene fra de tre siste sesongene prege overskriftene.

Kjetil Rekdal ser det, og kommer til å forberede og sette opp Rosenborg der etter.

Det viktigste vil være å ikke slippe inn mål.

Klarer man det er det lettere å vinne.

Årets 42 baklengsmål må nesten halveres om det skal bli seriegull.

ROSENBORG HAR ALLTID irritert Kjetil Rekdal. Fordi de var suverene, for gode og gjerne sto i veien for ambisjonene hans. Nå skal han bruke Rosenborg til å irritere alle andre. Han er blitt eldre siden sist kravene var virkelig store (Vålerenga 2013-2016), og sikkert mye klokere og roligere.

Les mer fra Norsk debatt her

Kjetil Rekdal synes derfor å være på riktig sted.

Spørsmålet er om Rosenborg er det.