Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal serieåpner i den dype enden av bassenget

Norgesrekorden i høyde er 2,36 meter. Kjetil Rekdal skal ikke prøve seg på den, men Rosenborg skal til Aspmyra i serieåpningen.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

I 2018 BLE Rosenborg seriemestere og tok med seg The Double, før Rini Coolen ble takket av som vikar etter sparkingen av Kåre Ingebrigtsen midt på sommeren. Siden det har Bodø/Glimt vært Norges beste fotballag, og Aspmyra Norges vanskeligste bortebane.

Sølv, gull og gull er Bodø/Glimts tre siste sesonger i Eliteserien etter opprykket i 2017.

På de 45 siste hjemmekampene er statistikken 35-8-2 132-36.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

DE TRE SISTE sesongene har Bodø/Glimt altså tapt to hjemmekamper og scoret 2,93 mål i gjennomsnitt i seriekampene på Aspmyra. Snittet for baklengsmål er 0,8. Det er et regnestykke som gir bortelagene problemer alle dager.

Rosenborgs bortestatistikk er til sammenlikning 13-16-16 58-67.

Med negativ målforskjell og flere tap enn seirer ser du hvilket forsprang Kjetil Rekdal og Rosenborg har å ta igjen.

Les også: Rekdal er på riktig sted, hva med Rosenborg?

I TRE ÅR har Bodø/Glimt spilt fotballen Rosenborg ønsker å spille. Siden 2020, da det viste seg at Eirik Horneland ikke fikk det til på Lerkendal, har Kjetil Knutsen vært treneren RBK har ønsket seg. Fotballmessig har Bodø/Glimt alt Rosenborg ønsker å være - et gjennomarbeidet og modig spill i 4-4-3, formasjonen som gjorde trønderne til en norsk sensasjon i Champions League.

Det forteller, om du ikke visste det fra før, at det ikke er størrelsen det kommer an på.

Og at det er sant som Nils Arne Eggen alltid sa, at fotballen kommer før pengene den gode fotballen fører med seg.

I LØPET AV de tre siste sesongene har Bodø/Glimt vunnet 198 poeng i Eliteserien. Rosenborgs poenghøst er 152. Da Eirik Horneland landet på beina i 2019 var RBK to poeng bak Glimt (52/54). Da alt i raknet i 2020 økte forskjellen til 52/81. Med Åge Hareide gjennom hele 2021 havnet Rosenborg under 50 poeng for første gang siden 2011 (49), men med den dårligste poengsummen (48) siden det øverste nivået ble utvidet til 16 lag i 2009.

Det er forspranget Kjetil Rekdal har å ta igjen.

Det er havet Rosenborgs nye trener må krysse.

Les også: Rosenborg framstår som en gjeng amatører

NOE AV DET beste med fotball er at du hvert år starter på null. Alle gjør det. Noen med større forventninger enn andre, eller krav som er ordet i Rosenborg. På Lerkendal er tredje-, fjerde- og femteplassene de tre siste sesongene langt under pari.

Det er Kjetil Rekdals utfordring å realisere forventningene, og gjenskape det som en gang var.

Med Bodø/Glimt borte i første serierunde blir han kastet ut på dypet.

TITTELFORSVARERNES STYRKE VED siden av den gjennomarbeidede spillestilen er evnen til å gjenskape suksess gjennom å gjenskape ledende spillere i ledende roller. Etter årelatingen i kjølvannet av 2020-gullet trodde de færreste på et nytt seriemesterskap i fjor. Når vi nærmer oss seriestart vil salgene av Patrick Berg, Fredrik Bjørkan, Erik Botheim og Marius Lode bli løftet fram som argumenter på at Bodø/Glimt er svekket.

Og ja, de vil være det, inntil det motsatte eventuelt er bevist.

Kjetil Knutsen klarte det i fjor.

Han kan gjøre det i år.

Les også: Alle blir gode i Bodø/Glimt

ÅRETS FØRSTE SERIEKAMP er bare en vinter unna og spilles på Hamar lørdag 2. april klokka 16.00. Dit skal Lillestrøm uten Thomas Lehne Olsen, spissen som scoret over halvparten av lagets mål i 2021 (26/49). Klokka 18.00 følger en annen godbit, Molde-Vålerenga. Det er 79 dager til seriestart, ikke altfor lenge for alle som gleder seg.

Første serierunde 2022 ser slik ut:

  • HamKam-Lillestrøm
  • Molde-Vålerenga
  • Bodø/Glimt-Rosenborg
  • Aalesund-Kristiansund
  • Haugesund-Sandefjord
  • Jerv-Strømsgodset
  • Sarpsborg 08-Viking
  • Odd-Tromsø

Les mer fra Norsk debatt

Kommentarer til denne saken