Gå til sidens hovedinnhold

Rekdal ville kalt det piss. Det er meget presist

50 tilskuere på Intility Arena er en hån mot fotballen og smittevernet. Når politikerne sier de skjønner kritikken, blir det enda verre.

Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

DE SER DET, de skjønner det, men de gjør ikke noe med det. De er teflonpolitikere med munnbind, blinde for sunn fornuft.

Når tusenvis av Oslo-folk samles og søpler ned parker og badeplasser uten hensyn til smittevern og miljø, snur de det blinde øyet til i en slags forståelse for det siste halvårets frihetsbegrensninger.

Les mer: VIF må vente en uke til: - Jeg skjønner godt at det kan virke urimelig

Når Vålerenga ber om flere enn 50 tilskuere på neste hjemmekamp slår de gjenåpningsplanen av hovedstaden i bordet.

TRINN TO MÅ vites, det er der vi står. Du må gjerne drikke deg dritings og spy på pleddet til naboen, men fotballkamp med antibac og QR-kode i døra kan du bare glemme.

Det er ikke lenger pandemien som er Oslos største problem.

Det er de som ikke evner å se blindgatene de går seg bort i på vei ut av den.

JEG VET HVA Kjetil Rekdal hadde sagt om han hadde vært trener i Vålerenga, «får lyst å sei piss». Og det er akkurat det det er. Piss!

Fotballens publikumstak hang ikke på greip for en måned siden, og det henger i hvert fall ikke på greip nå.

At Vålerenga-Odd 16. juni skal spilles for 50 tilskuere er sannsynligvis det mest meningsløse smitteverngrepet pandemien har sett til nå.

Les mer: Kun 50 tilskuere på 16.555 plasser er et uforståelig koronatiltak som gir misnøye

FOR IKKE Å snakke om forskjellsbehandlingen og alle de selvfølgelige bruddene på folks oppfatning av hva som er godt smittevern. Selv de som vedtar disse diskriminerende tiltakene ser det. I Nettavisen er til og med Oslos byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), så forståelsesfullt frekk at han sier han skjønner at folk reagerer på forskjellsbehandlingen.

Men å gjøre noe med det og bruke hodet og den sunne fornuften på en dispensasjon som bare har oppsider?

Nei, glem det.

Les også: Regjeringas gjenåpning av Norge holder fotballen i lenker. Opprør! Nå!

IFØLGE DEN ANSVARLIGE byråden ser gjenåpningen av Oslo ut til å gå bra. Det er usikkerheten knyttet til et lite utbrudd den siste tiden som gjør at trinn to-reglene er forlenget med en uke. Men usikkerheten er likevel ikke større enn at den stopper ved vannkanten og i byens parker, der folk samles uten munnbind og avstand, i feststemning med mye øl og enda mer vin i glassene.

Bare folk ikke går på fotballkamp kommer nok dette til å gå bra.

Les flere meninger fra Norsk debatt her

AT VÅLERENGA IKKE raser er deres sak, men det sier kanskje litt om underdanigheten og stemningen. Den misforståtte stemningen. Og redselen for å trå politikerne på tærne. At klubben ikke bruker alle tilgjengelige kanaler for å lufte sin frustrasjon, men unnlater å svare på direkte forespørsler, er mildt sagt oppsiktsvekkende.

VIF-direktør Erik Espeseth burde selvfølgelig stått på taket på Intility Arena, og ropt ut sin vrede og fortvilelse.

Fotballens forståelse - være seg bredderestriksjonene, et landslag i eksil eller de ekstreme begrensningene på publikum – burde vært brukt opp for lenge siden.

Klikk her for å abonnere på Norsk debatt sitt nyhetsbrev

Kommentarer til denne saken