10. mai skrev Karin Arnesen Hamnevoll og Truls Olufsen-Mehus - begge fra KrF - et innlegg i Nettavisen om at «politiske symboler har ingen ting å gjøre på skolesekker». Men akkurat denne debatten føler jeg handler om hva man velger å gjøre ut av en slik regnbue.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

Religiøs overbevisning står i veien

Er man to kristenkonservative KrF-politikere skriker denne sekken kanskje synd og politisk budskap lang vei.

Men hvis man ser det med et åpent øye, fremstiller dette noe mye finere, nemlig samhold, frihet, likeverd og kjærlighet. Noe jeg tror er verdier ganske mange barn og foreldre gjerne stiller seg bak.

Så her virker det som at det er to politikere som har latt sin religiøse overbevisning stå i veien for å fremme gode verdier.

Les også: KrF har benyttet anledningen til å blåse i hundefløyta for å mobilisere kristenkonservative krefter

Jeg bruker gjerne en sekk med regnbue på

Jeg sammen med flere andre hadde gjerne brukt en sekk med et regnbueflagg på, for i våre øyne er ikke regnbuen et politisk symbol eller budskap.

Regnbuen er en fellesbetegnelse på alle verdiene vi mennesker er bygd på. Men hvis man vil dra politikk inn i dette, så er det også et symbol på pride, og pride symboliserer ikke politikk, det symboliserer kjærlighet.

Akkurat som kjærligheten mellom mann og kvinne, symboliserer regnbuen kjærligheten mellom hvem som helst, kvinne og kvinne, mann og mann eller kjønnsnøytrale.

Les også: En svært problematisk sammenligning

Noe som også er fint, for det er noe vi tar for gitt. Vi lærer barna våre fra tidlig alder sangen «Barn av regnbuen» skal vi slutte med deg også?

Men hvis man er redd for hva barna er nødt til å si når foreldrene ikke lar dem å med en sekk med regnbue på - da har jeg en oppfordring:

Snakk med barna, lær dem om hva kjærlighet mellom mennesker er, og hva som er gode verdier i samfunnet. For en regnbue er så mye mer enn et politisk symbol, det er våre verdier kombinert i farger.

La oss legge vekk det konservative synet fra 1950 - vi er i 2022.

Les mer fra Norsk debatt her