Gå til sidens hovedinnhold

Revurder blåfargen din

Høyres pengebruk er direkte uansvarlig. Enhver økonomisk konservativ bør revurdere blåfargen sin.

Debattinnlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Jeg stemte selv Høyre i lokalvalget i 2015, så jeg dømmer ikke. Jeg trodde de ville drive en næringsvennlig politikk. Jeg trodde de ville styre etter markedets prinsipper, til fordel for mennesker og muligheter, slik ethvert fritt marked fører til.

Nå føler jeg meg lurt. Og det bør du også.

Les også: Du skal ikke føle fødepress fordi Erna Solberg er økonomisk uansvarlig

Trodde du virkelig at Høyre ville øke offentlig forbruk med 50 prosent når du stemte dem inn i regjering i 2013? Trodde du offentlige utgifter ville utgjøre 66 prosent av hele fastlands BNP?

Trodde du Høyre hadde kommet til å styre landet inn mot velferdsstatens kollaps, der fremtidens generasjon må plukke opp den massive og stadig økende regningen for deres uansvarlige økonomiske sløsing? Og de unge må jobbe lenger, skatte mer og forvente mindre i pensjon?

Vi har negativ befolkningsvekst med en massiv eldrebølge på vei, kostnadene vil øke til ekstreme mengder, samtidig som offentlige inntekter vil avta. Spesielt fordi Stortinget vil sløyfe oljen.

Vi er stadig færre som må betale stadig mer for stadig flere. Og hva gjør regjeringen? Kutter de i statens massive økonomiske omfang? Nei da, de bruker bare enda mer penger.

Les flere innlegg fra Norsk debatt her

Og attpåtil er de fullstendig åpen om hvilken retning de styrer skuta. Det blir meldt om i statsbudsjett, perspektivmeldinger og selv finansministeren er ute i media og advarer om retningen Norge går i.

De vet at de tar oss i retningen økonomisk ruin. De innrømmer problemstillingen uten å komme med noen løsninger annet enn å mane opp til fødepress på kvinner, og forvente lengre arbeidstimer og mer i skatt.

Men det går ikke å skatte seg til velstand. Det må kuttes i offentlige utgifter.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken