SPØRSMÅLET VAR IKKE lenger om Mathias Normann ville bli tilgitt for politisk tonedøvhet, at det ikke ville skje fikk han beskjed om for en uke siden. Greia nå er Ståle Solbakkens forakt for avgjørelsen han tar tatt, og om midtbanespilleren noen gang kan komme tilbake for Norge.

Ståle Solbakken synes å være så overrasket og skuffet at han måtte bite seg litt i leppa før han ga følgende beskjed fra framtida.

– Han (Mathias Normann) har i hvert fall ikke fått noen ekstra poeng.

Les også: Selv Jesus på korset ville slitt med å tilgi Mathias Normann

OMAR ELABDELLAOUI HAR alle sine poeng i banken og derfor er han med selv om han per dato ikke har et sted han kan spille fotball. Forsvarsspilleren, som i motsetning til Mathias Normann takket nei til en russisk klubb, høster nå en mulighet til på de 49 landskampene han har spilt for Norge.

Ståle Solbakken innrømmer det, men sier samtidig at Omar var god i sesongoppkjøringa med Galatasaray og at han på grunn av fartstida fortjener å bli sjekket ut nærmere.

Mer gambling enn det, er det egentlig ikke.

DET ER EN treners oppgave å ta valg, og Ståle Solbakken tar dem for Norge. Det er jobben hans. Noen ganger blir alt feil. Andre ganger blir det veldig riktig.

Flaks og uflaks vil alltid spille en rolle ut over det som ikke har med det selvfølgelige å gjøre.

Hadde spillerlogistikk og uttak bare kommet med oppsider, ville det vært lett.

Flyten til treneren, er flyten til laget.

Spesielt når usikkerheten rår og du må ta noen sjanser.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

NORSKE LANDSLAGSSPILLERE HAR av forskjellige årsaker en tendens til å slite med spilletid, og det vil alltid komme med en viss usikkerhet. Når det er sagt; Stefan Strandberg (32) hadde ikke spilt et minutt før han og Norge fant formen i løpet av de fire kampene i juni.

Da var midtstopperen en av Norges beste, født på ny var det mange som mente.

Det går an å gjøre det på den måten også.

MEN IKKE FOR lenge, og ikke med for mange mann. Da blir det til bekymring. Ståle Solbakken er ikke der ennå, men kan fort komme dit. Det ser ikke så verst ut som det heter, men hva spilletid bakover i banen angår burde det vært veldig mye bedre.

I tillegg er Norges førstevalg mellom stengene uten klubb han også.

Ørjan Nylands (32) hverdag er å trene med Lillestrøm.

Dette er Nettavisens spaltister

STÅLE SOLBAKKEN LIKER å gi formspillere sjansen, og derfor er Ola Brynhildsen (23) og Jørgen Strand Larsen (22) i troppen til kampene mot Slovenia og Serbia i slutten av måneden. Strand Larsen har vært innom før. Ola Brynhildsen var skadet forrige gang han banket på døra.

Jeg vet ikke hvem som er mest spent, men jeg vet hvem som har den største utfordringen.

Er du spiss som Jørgen Strand Larsen kan du ikke forvente å starte for mange landskamper de neste 10-15 årene.

DET SISTE HAR med Erling Braut Haaland (22) å gjøre, av denne spalten tippet å score over ett hundre mål for Norge. Han vil alltid spille når han kan stå på beina. På andre plasser, ut over Martin Ødegaards (23) sjefsrolle, vil og kan det oppstå diskusjoner.

Ståle Solbakken har en håndfull ett hundre prosent sikre spillere, men han skulle gjerne hatt flere, spesielt i forsvarsrekka.

Kontinuitet er en av fotballens suksessfaktorer.

Les mer fra Norsk debatt

Spilletid er ingen selvfølge, og altfor mange norske spillere kommer hjem om de ikke velger å bli sittende på en benk.

For alle som av naturlige økonomiske årsaker ønsker seg ut, bør det være en faktor i rådgivningen og valgene som tas.