Mens det ukrainske folket kjemper en desperat kamp mot den aggressive russiske krigføringen, er Rødt det eneste partiet på Stortinget som sier nei til å sende våpen til Ukraina.

Dermed vil partiet ramme forsvaret mot terrorbombingen som krever sivile liv hver eneste dag.

Holdningen viser at Rødt ikke bare har venstre-populister med et menneskelig ansikt, men også venstre-ekstremister.

Sist ute var sentralstyremedlem Joakim Møllersen, som på NRK Debatten tok avstand fra å sende norske våpen til Ukrainas forsvarskamp mot angrepet fra det totalitære russiske regimet under Vladimir Putin.

Han er dessverre ikke alene.

Rødts gruppeleder i Oslo, og støtteparti til det rødgrønne byrådet, Siavash Mobasheri mener Rødt fortsatt må si nei til norsk våpenstøtte til Ukraina.

– Norge har historisk sett vært gode på fredsmegling. Vi tror ikke våpen skaper fred, og mener at Norge burde forsøkt å være en nøytral part og lagt til rette for samtaler – i likhet med Brasil og Mexico. At vi blir latterliggjort og anklaget for å løpe Putins ærend fordi vi ikke ønsker mer våpen og krig er absurd, sier Siavash Mobasheri til Avisa Oslo.

Striden ble forsterket da Mobasheri og flere andre Rødt-ledere i Oslo gikk ut mot egne partikamerater som ville støtte Ukraina med våpen, og skrev i et opprop at det betyr «...i praksis at også Rødt tilslutter seg Natos og USAs linje for krigen i Ukraina».

Historie med støtte til diktaturer og folkemord

Rødt og forløperen AKP (m-l) har en stygg forhistorie med støtte til totalitære regimer og folkemord, og bak partiets polerte fasade i dag finnes det holdninger som fortsatt ønsker et kommunistisk styre i Norge. Det rådende prinsipprogrammet støtter kommunisme og en oppmykning mot Russland.

Se et klipp fra Debatten under:

På nettsidene til partiet står det at Rødt er mot at Sverige og Finland skal bli medlemmer i NATO, og partiet ønsker å melde Norge ut av forsvarsalliansen.

Partiet står fortsatt på en linje der man ikke skal sende våpen til Ukraina.

Slakter Rødts Ukraina-politikk

Partiets linje blir slaktet, både internt og eksternt. Lederen for Rød Ungdom vil sende våpen til Ukraina, og flere andre Rødt-medlemmer er kritiske.

Venstre-leder Guri Melby viser til at dette er Rødts offisielle politikk. «De vil ikke hjelpe Ukraina med våpen for å stå opp mot Putins brutale krigsmaskin», skriver hun.

Tidligere Høyre-statsråd, nå leder for tankesmien Civita, Kristin Clemet fordømmer også holdningen: — Hvis Russland gir seg, blir det fred. Hvis Ukraina gir opp, blir de utslettet. Tydelig vanskelig å forstå i Rødt og i deler av SV, skriver hun.

Les også

Asylsøkere jobbet og betalte skatt, men blir snytt for sine økonomiske rettigheter

Rødts politiske partner i Oslo, byrådsleder Raymond Johansen (Ap), er heller ikke nådig, og peker på at konsekvensen av Rødts politikk er at Putin og Russland vinner krigen. — Derfor går han i Vladimir Putins ærend. Dette er land som er brutalt angrepet, og dersom Rødt hadde bestemt, så hadde Putin allerede tatt Ukraina. Det er alvorlig, og det må Mobasheri stå til ansvar for, sier Johansen til Klassekampen.

For en gangs skyld er jeg hjertens enig med Raymond Johansen!