ROSENBORG ER I ferd med å ansette serberen Milos Milojevic (39) etter det som omtales som et vellykket møte i Trondheim. Sånn er det å være Rosenborg i dag. De ønsket seg Kjetil Knutsen, men får det ikke lenger som de vil.

Norges største og mest meritterte fotballklubb er ikke lenger det den en gang var.

Den posisjonen er borte.

Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

I BEGYNNELSEN AV juli takket Åge Hareide nei til forlenget kontrakt på Lerkendal. Det er fem måneder siden. Med halve året igjen på kalenderen ga det Rosenborg god tid til å finne og bearbeide kandidater med tanke på den konstante problemstillingen man har jobbet med siden sparkingen av Kåre Ingebrigtsen - gjenreisingen av klubben.

Siden Hareides beskjed har Kjetil Knutsen vært det selvfølgelige førstevalget, det har egentlig bare handlet om den suksessrike Bodø/Glimt-treneren.

I forrige uke skal han ifølge kilder ha takket nei.

SOMMEREN 2018, DA styreleder Ivar Koteng sparket Kåre Ingebrigtsen uten egentlig å ha en plan B, ble Rosenborg kastet ut i et trenerkaos de aldri så komme. Det som alltid hadde vært lett - å hente en trener til Lerkendal - ble plutselig veldig vanskelig. Da vi skrev desember minnet rekrutteringen mest om desperasjon.

Få dager før Sarpsborgs avgjørende gruppespillkamp i Europa League ble kravet om en 4-4-3 trener skrotet, og Geir Bakke ble kontaktet og tilbudt jobben.

Da han sa nei, ble fokus flyttet til Haugesund og Eirik Horneland.

Les også: Siden 2018 har Rosenborg gått baklengs inn i framtida

ROSENBORG VAR IKKE veldig populære i desember 2018. Sarpsborg fant det ufint at Ivar Koteng og kompani ikke viste respekt for lagets forberedelser og ventet til etter den avgjørende bortekampen mot Genk. Haugesund følte trønderne ranet dem på høylys dag.

Rosenborg tok ikke kollegiale hensyn, de var desperate, måtte ha en trener og konsekvensene av jobben som ble gjort høsten 2018 har du kunnet du lese på alle tabeller siden det.

Tredjeplassen 2019, fjerdeplassen i fjor og i beste fall fjerdeplass i år er ikke i nærheten av Rosenborgs krav og ambisjoner.

På toppen av det har en helt spesiell form for klubbledelse kostet dem millioner av kroner, i tillegg til tapt omdømme.

Les også: Er det mulig å bli mer tonedøv enn Ivar Koteng? Neppe

KÅRE INGEBRIGTSEN FIKK ett års etterlønn før han tok RBK til tingretten og fikk mange ganger det. Eirik Horneland måtte kjøpes fri, før også han ble sparket med millionkonsekvenser. Nå er det Hammarby som skal kompenseres.

Milos Milojevic har kontrakt med Stockholm-klubben til 2024.

Det blir ikke billig.

HVORFOR KJETIL KNUTSEN takket nei vet bare Kjetil Knutsen og hans fortrolige, men jeg sitter med en følelse av at det er den nære historien som fikk Norges mest ettertraktede trener til å tvile på om Rosenborg er det beste stedet å være. Det er noe med maktbalansen på Lerkendal. Det er noe med det at en styreleder som har feilet ved en rekke anledninger ikke gir seg på tørre møkka.

Det var det som skjedde da Ivar Koteng mobiliserte og tok kampvotering på klubbens årsmøte i 2020, og det har i hvert fall ikke blitt noe bedre.

Det som var for dårlig vinteren for to år siden – tredjeplassen i 2019 – er de facto enda dårligere nå.

Les flere kommentarer av MortenP

NÅR MILOS MILOJEVIC havner på Lerkendal er det enda et nederlag for Ivar Koteng, Rosenborg og klubbens posisjon. Det var ikke han de i utgangspunktet villa ha. Klubben som alltid fikk den de pekte på står nå i køen bak laget de en gang brukte som en utviklings- og rekrutteringsanstalt.

Det kan selvfølgelig gå bra med Milojevic, hvis største prestasjon som trener er opprykket med svenske Mjällby i 2019.

Skepsisen, i tillegg til de mange spørsmålene rundt «svenskefiseringen» av Rosenborg, går på serberens begrensede erfaring, både som trener og spiller på høyt nivå.

Les mer fra Norsk debatt

HALVANNEN SESONG SOM assistenttrener i Røde Stjerne og en halv sesong i Hammarby er Milos Milojevics fartstid ut over den nevnte sesongen på nivå to i Sverige. Det er ikke mye. Sånn sett er det vanskelig å se hvordan serberens CV kan krysse av de viktigste boksene i Rosenborgs kravspesifikasjon.

Han har ikke vunnet et trofé, og erfaringen han har med seg fra Europa er årets tapte Conference League-playoff med Hammarby.

Han som har takket nei styrer mot sitt andre strake seriegull, og er allerede videre til sluttspillet i samme turnering.